Makkelijk was het niet, maar Almere City heeft ook de 2e uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Door doelpunten van Vossebelt en Calcan wist het met 0-2 te winnen van FC Eindhoven. 

FC Eindhoven, dat nog puntloos is in de competitie, was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dit kwam voornamelijk doordat Almere City afwachtte, niet goed genoeg druk zette en ook de duels niet won. Hierdoor kon Eindhoven aanvallen en werd het ook een paar keer gevaarlijk met lange ballen op de snelle aanvallers van Eindhoven. Zo moest Plattel bij een hoekschop de bal op de lijn tegenhouden en tikte hij de rebound over het doel. Vlak voor rust moet zelfs de paal redding brengen om schade te voorkomen. Almere City kwam daar tegenover niet veel verder dan een paar dreigende aanvallen, maar echte kansen leverden dit niet op. Toch bleef het doel van Plattel schoon en gingen beide partijen met 0-0 de kleedkamers in. 

Na rust verwachtte iedereen in het uitvak een scherper Almere City met meer strijd, maar de eerste kans direct na rust was alweer voor de Eindhovenaren. De inzet van Eindhoven ging echter voorlangs. Door wat kleine tactische aanpassingen kwam Almere City wel wat meer aan voetballen toe. Dit zorgde ervoor dat Loen in de 50e minuut een vrije trap mocht nemen op een fijne positie. Loen krulde de bal over de muur maar Swinkels bracht een goede redding. De toon leek hierdoor wel gezet en de overmacht die Eindhoven had leek langzaam gebroken.

Uit de vrije trap van Loen volgde een corner. Deze draaide goed in en Vossebelt kopte de bal goed het doel in. Swinkels was dit keer kansloos en zo kwam Almere City op een 0-1 voorsprong. Voor een Eindhoven, dat de voorsprong op dat moment misschien wat meer verdiende, een klap die ze niet meer te boven kwamen. De iets meer dan 2.000 toeschouwers in het Jan Louwers Stadion zagen Almere City 8 minuten later zelfs op 0-2 komen.
Vossebelt kopt een doeltrap van Plattel goed door waardoor Calcan gelanceerd werd. Hij sprint zijn tegenstander eruit en met een droge schuiver onder Swinkels breidde Almere City de voorsprong uit naar een wat comfortabelere 0-2.

Voor Eindhoven zou het nog erger worden nadat Daniels Receveur onderuit tackelt en met zijn 2e gele kaart vroegtijdig kon douchen. De resterende 20 minuten probeerde Almere City de voorsprong nog uit te breiden, mede door het inbrengen van Luckassen en het vervangen van Meijer met Soleri. Hoewel er genoeg kansen leken te liggen werden die niet gegrepen en bleef het 0-2 in de lichttstad. Een belangrijke zege die misschien niet zo heel erg verdiend was, maar dat was de zege van Roda vorige week ook niet dus is dat enigzins weer recht getrokken. 

Almere City FC staat nu met 6 punten uit 3 wedstrijden op de 6e plek van de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Tickets daarvoor zijn te koop op tickets.almerecity.nl!