Almere City FC heeft zondagavond in een doelpuntenfestijn met 4-4 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Na een belabberde start tegen de Rotterdammers leek het een vervelende avond te worden op Woudestijn, maar mede door een hattrick van Arweiler mocht Almere City FC zelfs korte tijd nog hopen op een overwinning. Die bleef echter uit maar City FC hield wel een punt over aan het duel tegen Excelsior.

Almere City FC begon zondagavond beroerd aan het duel in Rotterdam tegen Excelsior. De thuisploeg had de overhand en wist binnen 12 minuten de score te open via Reuven Niemeijer die de bal achter het standbeen achter Etemadi in het doel schoot. Vier minuten later kwam Excelsior via een standaard situatie op 2-0, Thijs Dallinga kon bij de eerste paal vrij eenvoudig de bal binnenkoppen uit een hoekschop. Almere City FC richtte zich daarna op en liet zich dan zo nu en dan zien voor het doel van de Rotterdammers. Na ruim 25 minuten spelen werd dit beloond met de aansluitingstreffer. Een voorzet van van Hoeven op Arweiler die de bal doorkopt naar Lance Duijvenstijn die vervolgens de 2-1 binnenschiet. Almere City FC kreeg daarna goede kansen op de gelijkmaker maar ook Excelsior kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Maar beide ploegen wisten voor rust niet meer te score en zo ging de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamer in.

Negen minuten na rust bracht Excelsior via een standaard situatie de marge weer op 2. Een hoekschop van Excelsior wordt er bij de eerste paal uiterst ongelukkig door Stije Resink in eigen doel gekopt. Excelsior kreeg daarna nog een ultieme kans om er zelfs 4-1 van te maken. Agil Etemadi paktte de bal achter de achterlijn weg en legde hem klaar voor een doeltrap. De lijnrechter gaf echter geen achterbal, waarna Excelsior een indirecte vrije trap kreeg als de keeper de bal voor de tweede keer met de hand beroert. De indirecte vrijetrap belande echter tegen de muur aan waardoor City nog in de wedstrijd bleef. Gertjan Verbeek besloot in de 68e minuut aanvallend te gaan wisselen om met drie verdedigers te gaan spelen. Dit pakte goed uit want Excelsior had geen grip meer op de wedstrijd en City wist nog geen minuut later de 3-2 binnen te schieten. Jonas Areweiler schoot raak via een goede counter. Vijf minuten later bezorgde diezelfde Jonas Arweiler Almere City FC zelfs de gelijkmaker binnen die de bal na een voorzet van Bradly van Hoeven binnenkopte. Jonas Arweiler bleek op stoom want de Duitsers wist zelfs nog een hattrick te scoren. In de 77e minuut kopte de Duitsers nogmaals raak na een voorzet van Jeffry Puriel. Direct na de 3-4 besloot Gerjan Verbeek weer te wisselen. Dit keer gooide de oefenmeester weer een extra verdediger erbij. Dit bleek net als zovaak dit seizoen een verkeerde keuze. Excelsior scoorde de 4-4 via Reuven Niemeijer. Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en speelde dus met 4-4 gelijk.

Door het gelijke spel in Rotterdam heeft Almere City FC nu 13 punten uit 15 duels. De Almeerders staan op de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag staat er in het Yanmar Stadion een thuisduel tegen de nummer 11 MVV Maastricht op het programma.

S.B.V. Excelsior
4 – 4
Almere City FC
Eerste Divisie
S.B.V. Excelsior
4 – 4
Almere City FC
Eerste Divisie
Eerste DivisieSpeelronde 15
zondag 14-11-2021, 20:00
Van Donge & De Roo Stadion