Almere City FC is er maandagavond niet in geslaagd om medekoploper FC Eindhoven in het eigen Yanmar Stadion te verslaan. Hoewel City de meeste kansen kreeg bleef de ploeg van Alex Pastoor steken op 1-1 ook dankzij de arbitrage die twee keer faalde in het nadeel van Almere City FC.

Alex Pastoor stuurde Almere City FC in tegenstelling tot de verloren wedstrijd van afgelopen vrijdag in een andere formatie op het veld. In een 5-3-2 formatie moest de ploeg na twee nederlagen eindelijk weer eens winnen. De eerste helft was een vrij tamme helft waarin Almere City FC het initiatief nam en enkele kansen creëerde via Hilterman en Poll. Maar gescoord werd er niet voor rust door beide ploegen.

In de tweede helft had Almere City FC ook het initiatief. Met enkele kansen op en neer bleef het lange tijd nog 0-0 tot de 72e minuut. Een voorzet van Limbombe werd met de hand weggewerkt en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Hilterman nam de penalty en scoorde zodoende de 1-0 voor Almere City FC. Daarna kwamen er iets meer opstootjes waar ook o.a. Alex Pastoor een gele kaart voor ontving. 10 minuten voor het einde kwam FC Eindhoven via een hoekschop uit het niets op 1-1. Almere City FC probeerde het wel nog daarna maar wist niet meer te scoren.

Door het gelijke spel staat Almere City FC nu op de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 7 punten uit 7 duels, Aankomende vrijdag wacht de nummer 17 De Graafschap in Doetinchem.

Almere City FC
1 – 1
FC Eindhoven
Eerste Divisie