Almere City FC wist vrijdagavond op bezoek bij FC Volendam niet te winnen. De ploeg van Michele Santoni had een lastige avond aan de Dijk. De wedstrijd kwam pas in de 72e minuut toen FC Volendam op voorsprong kwam. Maar door twee goals binnen 8 minuut stond Almere City FC zelfs even op voorsprong. Maar in de 89e minuut ging het dan toch mis 2-2.

De supporters per boot
Foto: Almere City Fans

Wel feest op de boot

Voor de supporters begon het feest al aan de kade in Almere, want voor het eerst in de geschiedenis mocht er ook via het water worden afgereisd richting Volendam. Ongeveer 230 supporters stapten rond 17:00 uur op de boot richting Volendam. Na ongeveer 2 uur en 15 minuten en heel wat bier minder kwam de boot aan in Volendam en werd er in een stoet met vuurwerk richting het stadion gelopen.

Ally de aap is er ook weer bij
Foto: Almere City Fans

Eerste helft zonder goals 

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Volendam. Via een hoekschop werd de bal bijna in eigen doel gewerkt maar Plattel stond goed op te letten. In de tegen aanval was Efmorfidis ook gevaarlijk. FC Volendam en Almere City FC zijn met de intentie om aanvallend voetbal te gaan verzorgen en dat leverde een leuke wedstrijd op. Aanvallend was FC Volendam iets sterker dan Almere City FC het eerste half uur maar wist niet te scoren. Na ongeveer 32 minuten had City een penalty moeten krijgen nadat Vossebelt met twee armen wordt vastgehouden maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Het goed gevulde uitvak
Foto: Almere City Fans

Vier goals binnen 20 minuten

In de tweede helft begon Almere City FC meteen goed, een hoekschop van City werd door Soleri maar net over geschoten. FC Volendam had daarna ook een grote kans maar Blackson stond goed te verdedigen. Daarna wisten beide ploegen tot de 72e minuut niet meer gevaarlijk te worden. Een aanval van de thuisploeg werd prima afgerond door Doodeman en zo kwam FC Volendam op 1-0. Daarna kon Volendam zelfs op 2-0 komen maar de paal stond in de weg. In de 76e minuut was het wel raak. Een vrijetrap van City werd door Luckassen binnen geschoten en zo stond het alweer gelijk. Na de gelijkmaker was Almere City FC duidelijk op jacht naar de 2-1, en die viel ook in de 84e minuut: Efmorfidis kopte de bal in een leeg doel nadat Seck op de doelman stuitte. In de 89e minuut ging het dan toch nog fout voor Almere City FC, een vrijetrap van FC Volendam werd er door Doodeman ingschoten, Plattel zag er bij die tegengoal niet lekker uit. 

Door het gelijkspel komt Almere City FC op 20 punten. De drie achtervolgers komen zondag in actie en kunnen op punten gelijk komen met Almere City FC. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Go Ahead Eagles.