Almere City FC heeft zaterdagmiddag in het yanmar stadion de laatste wedstrijd in de voorbereiding gespeeld. In het Yanmar Stadion was Eredivisonist FC Groningen de tegenstander. Almere City FC hield FC Groningen op 1-1 in het Yanmar Stadion. Bij FC Groningen maakte Arjen Robben zijn rentree op de Nederlandse velden.

Arjen Robben in het Yanmar Stadion
Foto: Almere City Fans

Danny Buijs stelde zijn beste elf spelers op tegen Almere City FC. Een speciale rol was weggelegd voor Arjen Robben. Na ruim een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld, maakte Robben tegen Almere City FC zijn rentree op de Nederlandse velden. De nummer 10 van Groningen speelde een half uur mee in het duel.

De eerste kans van de wedstrijd was te noteren voor FC Groningen. Ajdin Hrustic schoot van afstand een meter over het doel van Woud. Na ruim 13 minuten spelen onderschepte Robben een bal op het middenveld die vervolgens de bal meegaf aan El Hankouri. Ryan Koolwijk wist vervolgens met een prima sliding de bal te veroveren. Almere City FC kreeg in de 25e minuut een kans via Alhaft die zijn schot vervolgens achter zag gaan via een Gronings been. De hoekschop die volgde werd door Faris Hammouti binnen gekopt en zo keek Robben & Co na ruim een half uur tegen een 1-0 achterstand aan tegen Almere City FC. In de 36e minuut moest Emmers zich licht geblesseerd laten vervangen door Ahannach. Een minuut voor de rust kwam FC Groningen langzij. De vervanger van Arjen Robben, Lundqvist kopte FC Groningen op gelijke hoogte met Almere City FC.

In de tweede helft begon FC Groningen duidelijk feller aan het duel. Maar de ploeg van Danny Buijs wist geen grote kans te creeeren. Iets wat Almere City FC wel lukte na ruim 59 minuten spelen. Ahannach geeft de bal strak voor en hij lijkt via de kluts binnen te worden gelopen maar Sergio Padt weet in de laatste fase de bal op te pakken. 6 minuten later was het weer Ahannach die zijn schot in de hoek van het doel zag worden gekeerd door Padt. In de 71 minuut was daar pas een grote kans voor FC Groningen te noteren. Een vrijetrap van Hrustic vliegt net naast het doel van Woud. 4 minuten later hield Woud, Almere City FC in de wedstrijd. El Hankouri kon vrij richting de huurling van Willem II lopen, die vervolgens met een goede redding zijn doel schoon hield. In de blessuretijd had Bouyaghlafen nog de kans op de voorsprong voor City maar zag zijn schot worden geblokt. En zo hield Almere City FC de Groningers op een knap gelijkspel in het Yanmar Stadion.

Met de wedstrijd tegen FC Groningen is de voorbereiding afgesloten. Volgende week zondag begint voor Almere City FC de competitie. In het Yanmar Stadion is MVV Maastricht de tegenstander.

Opstelling Almere City FC:
Woud, Helstrup, Koolwijk, Verheydt, Alhaft, Lesquoy, Mirani, Emmers, Bensabouh, Hammouti, Kaandorp.