Almere City FC heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven. In Rotterdam speelde de ploeg van trainer Alex Pastoor met 0-0 gelijk tegen Excelsior en pakte daarmee het allereerste punt in de Eredivisie ooit. Almere City FC had gezien het spelbeeld zelfs recht op 3 punten maar dat was City FC niet gegeven in Kralingen.

Met een nieuwe formatie 5-3-2 begon Almere City FC aan de wedstrijd tegen Excelsior. Hoewel het op papier het er verdedigend uitzag zette de ploeg hoog druk vanaf de beginfase. Excelsior wist er geen raad mee. Almere City FC speelde goed positiespel echter in de eindfase was de ploeg van Alex Pastoor nog niet zuiver en creëerde het weinig echte kansen. De eerste kans kwam na ruim een kwartier van Excelsior maar Nordin Bakker hield zijn doel schoon. Excelsior kwam er in de eerste helft vaker gevaarlijk uit maar of er werd goed verdedigd of Nordin Bakker stond goed te keepen. Na een half uur zette City wat meer aan en creëerde wat mogelijkheden voor het doel van van Gassel maar ook hij hield zijn doel schoon. 7 minuten voor de rust had van La Parra de 0-1 moeten maken voor City maar met een volley schoot hij over het doel van Excelsior.

In de tweede helft had Almere City FC ook de overhand en kreeg het enkele mogelijkheden. Echter de uitbraken van de Rotterdammers waren steeds alarmfase 1 voor City achterin maar mede dankzij doelman Nordin Bakker wist Excelsior niet te scoren. Almere City FC kreeg ook in de tweede helft mogelijkheden om de score te openen maar dat lukte niet. In de slotfase bracht Pastoor nog Kitala binnen de lijnen maar de spits kreeg geen goede mogelijkheden. Excelsior en Almere City FC bleven op 0-0 steken in een normaal zo doelpuntrijk duel.

Door het gelijke spel is Almere City FC van de hatelijke 0 af in de Eredivisie. Volgende week zaterdag komt koploper PSV op bezoek in het Yanmar Stadion. Kan de ploeg van Alex Pastoor verassen tegen de ploeg van Peter Bosz.

S.B.V. Excelsior
0 – 0
Almere City FC
Eredivisie