Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd om 3 punten over te houden aan het duel met Willem II. De Almeerders kwamen in een uitverkocht koning Willem II Stadion niet verder dan 1-1 tegen degradant Willem II. Vlak voor rust werdt de wedstrijd nog gestaakt maar gelukkig kon het duel wel worden uitgespeeld.

Ruim 161 supporters uit Almere namen plaats in het uitvak van het koning Willem II Stadion voor de ontmoeting met Willem II. Het was Almere City FC dat goed aan de wedstrijd begon, al na 5 minuten gaf Pascu een steekbal naar Hilterman die vervolgens zijn schot zag worden gekeerd door Lamprou. Ook Willem II kreeg kansen in de openingsfase maar die gingen er niet in. Na ruim 17 minuten kreeg Almere City FC een strafschop nadat Limbombe werd gevloerd door Lamprou. De doelman bleef minutenlang geblesseerd op het veld liggen maar kon toch door. Hilterman mocht aanleggen op 11 meter voor de strafschop en schoot via de onderkant van de lat raak. Na de openingstreffer drong Almere City FC aan voor de 0-2. Maar de Tilburgse verdediging hielt goed stand.

Gestaakt

Scheidsrechter Gerrets gaf 5 minuten blessuretijd in de eerste helft. Willem II dacht op gelijkehoogte te komen maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De Tilburgse aanhang was het hier niet mee eens en bekogelde de assistent met bekers bier. Hierop wilde scheidsrechter Gerrets de wedstrijd tijdelijk staken maar beide ploegen dachten dat het rust was. Door dit bijzondere voorval werdt er na de rust nog 4 minuten van de eerste helft gespeeld om vervolgens van speelhelft te wisselen en te beginnen aan de tweede helft.

Tweede helft

In de tweede helft dacht Willem II weer op gelijke hoogte te komen maar weer was het een van de assistenten die vlagde voor buitenspel en dus ging weer de treffer voor Willem II niet door. Almere City FC ging steeds meer achteruit voetballen en riep zo de problemen over zich af. Willem II drong meer aan en Almere City FC kreeg de bal niet weg. In de 65e minuut gebeurde toch waar veel Almeerse supporters bang voor waren, Willem II scoorde via een standaard situatie de 1-1 in de touwen. Willem II drong daarna aan op de 2-1 maar mede vanwege goed keeperswerk van Bakker bleef het 1-1. In de 87e minuut bracht Alex Pastoor, Alhaft binnen de lijnen. Het slotoffensief was mede vanwege het inbrengen van Alhaft voor Almere City FC. Maar ook Almere City FC wist niet meer te scoren in de slotfase waardoor beide ploegen bleven steken op 1-1 en daar mag Almere City FC gezien de eerste helft teleurgesteld over zijn, maar gezien de tweede helft blij zijn dat het nog een punt meenam richting de Flevopolder.

Door het gelijke spel staat Almere City FC na 12 speelronde op de 7e plaats met 17 punten, wel moeten er nog enkele duels worden afgewerkt. Aankomende vrijdag ontvangt Almere City FC in eigen huis koploper Heracles Almelo.