Het was eenrichtingsverkeer in het Yanmar Stadion maandagavond maar Almere City FC keek tot in de blessuretijd tegen een 0-1 achterstand aan tegen Telstar. Maar een doelpunt van Balker bezorgde Almere City FC toch nog een punt op tegen Telstar. Die misschien heel belangrijk kan zijn in strijd om promotie.

Almere City FC begon met goede intenties aan het duel tegen Telstar. De eerste kans van de wedstrijd kwam van het hoofd van Verheydt, de spits kopte echter naast het doel van Telstar. Na iets minder dan een kwartier spelen was het vrijetrap van Koolwijk die gevaar leverde voor het doel van Telstar maar geen doelpunt op leverde voor Almere City FC. Een minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het doel. Een slordige fout van Mannes die de bal zo inleverde bij Plet. De spits van Telstar nam het cadeautje met beide handen aan en schoot de bal achter Woud in het doel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in het eerste deel van de wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Roda JC was Almere City FC veel meer in de aanval maar scheidsrechter Vos floot niet echt in het voordeel van Almere City FC. Na een half uur spelen had Kaandorp Almere City FC op 1-1 moeten schieten, maar Kaandorp die vrij voor de doelman kwam schoot hoog over het doel heen. Almere City FC dacht na ruim 36 minuten de gelijkmaker te maken, Hammouti kopte de bal in het doel maar de assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel. Almere City FC kwam steeds dichterbij het doelpunt. Oussama Bouyaghlafen schoot de bal 5 minuten voor het rust signaal in het zijnet. Niet veel later schoot Hammouti rakelings over het doel van Telstar. Hoewel Almere City FC vele malen beter was dan Telstar ging de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk wel met een 0-1 achterstand de rust in.

Almere City FC kwam met een duidelijk aanvallende intentie uit de kleedkamer. De ploeg ging meteen vol op de aanval en wilde snel de gelijkmaker forceren maar in de eindfase was de ploeg nog slordig. In de 63e minuut kreeg Almere City FC pas de eerste echte goede mogelijkheid in de tweede helft op de gelijkmaker. Yeboah die koud in het veld stond gaf de bal voor op Verheydt die zag vervolgens hoe de bal vlak voor de doellijn weg werd gehaald. Niet veel later kreeg Hammouti een vrije schietkans maar weer hield Schendelaar het doel schoon. Almere City FC probeerde het wel nog in de resterende minuten maar de ploeg had de blessuretijd nodig voor de gelijkmaker. Een vrijetrap van Smeets werd door Balker in het doel gekopt en bezorgde Almere City FC misschien nog een heel belangrijk punt in strijd om promotie.

Door het gelijke spel tegen Telstar blijft Almere City FC 3e staan in de Keuken Kampioen Divisie met 3 punten achterstand op nummer 2: De Graafschap.. Aankomende zaterdag speelt Almere City FC de volgende wedstrijd. De ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk speelt de topper in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles.

Almere City FC
1 – 1
SC Telstar
Eerste Divisie