Almere City FC speelde zaterdagmiddag de laatste wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen. De ploeg van Robert Molenaar trof in het Yanmar Stadion Al Ahli uit Qatar. Bij Almere City FC maakte Kaandorp meteen zijn debuut voor Almere City FC die vlak voor de wedstrijd nog werd gepresenteerd door Almere City FC. Almere City FC won het duel met 2-1.

Gelijkwaardige eerste helft

De gasten uit Qatar kwamen in de openingsfase al met de eerste kans maar Etemadi wist met een redding een vroege achterstand te voorkomen. Toch was het Almere City FC dat de 1-0 binnenschoot. Harrison maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Almere City FC. Lang kon Almere City FC niet van de voorsprong genieten want het was Al Ahli dat de 1-1 scoorde nadat de paal eerst twee keer werd geraakt. Daarna gebeurde er weinig meer en dus gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

Weinig spektakel

In de tweede helft kwam Almere City FC na ruim 20 minuten spelen op 2-1. Een goede actie van Kaandorp die op de doelman stuitte werd in de rebound binnen geschoten door Meijer. Daarna wisten beide ploegen weinig indruk te maken en dus won Almere City FC de laatste wedstrijd van de voorbereiding met 2-1.

Opstelling Almere City FC: Etemadi, Pupe, Blackson, Hammouti, Meijers, van Hilten, Bensabouh, Kaandorp, Krant, Harrison, Meijer.

Volgende week vrijdag begint voor Almere City FC de competitie. De ploeg van Robert Molenaar neemt het op in Kerkrade om 20:00 uur tegen Roda JC.