Almere City FC sluit het bewogen jaar 2020 af met een overwinning op Jong PSV. De ploeg van Ole Tobiasen had een moeizame start maar wist zich te herstellen van een snelle achterstand maar had er wel blessuretijd voor nodig.

Eerste helft

Almere City FC kende een beroerde start op De Herdgang. Al binnen 4 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong nadat een vrijetrap niet goed werd uitverdedigd en kon worden binnen geschoten door Fofani. Almere City FC had het lastig in de beginfase met Jong PSV. De jongelingen zette Almere City FC vroeg onder druk en lieten bij vlagen ook goed positiespel zien op het beroerde veld. Na ruim een kwartier spelen kreeg Jong PSV een vrijetrap, maar die werd door Tielemans maar rakelings naast het doel van Woud geschoten. Almere City FC kwam na ruim 25 minuten meer en meer in zijn eigen spel en dat resulteerde meteen in twee gevaarlijke kansen achter elkaar. Eerst was het Bouyaghlafen die snoeihard op doelman Muller van Jong PSV Schoot en direct daarna stond Muller weer goed te keepen op een schot van Emmers.

Almere City FC kreeg na ruim een half uur spelen de kans op de gelijkmaker maar Balker zag zijn kopbal van de lijn worden gekopt door een Eindhovenaar. De hoekschop die volgde werd door Helstrup net niet binnengetikt waardoor de bal voorlangs ging. Verheydt kreeg 4 minuten daarna twee levengrote kansen. Eerst leek hij voor open doel raak te kunnen schieten maar weer verhinderde Muller zijn schot. Uit de daarop volgende hoekschop was Muller weer de winnaar. De counter die volgde werd door Helstup niet goed weggeschoten waardoor Kristinsson bijna de 2-0 kon binnen schieten. 5 minuten voor rust moest Woud gestrekt op een schot van Felipe die van 16 meter hard op doel schoot. Almere City FC ging de rust in met een 1-0 achterstand terwijl de ploeg al toch minimaal 2 keer moest scoren.

Tweede helft

Almere City FC kwam de tweede helft een stuk beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. In de 52e minuut was het Verheydt die er net niet bij kon na een voorzet van Balker. Vervolgens gaf Helstrup een te korte terug speelbal op Woud maar laatstgenoemde gooide zich voor de bal. Sorensen kreeg in de 57e minuten een 100% kans op de gelijkmaker maar de Deen stuitte op Muller.

Daarna drong Almere City FC wel aan voor het doel van Jong PSV maar creรซerde het geen grote kansen tot 72e minuut. De Belg Lesquoy gaf de bal voor op Verheydt die de bal via de paal in het doel kopte. Daarna ging Almere City FC opzoek naar de voorsprong. 13 minuten voor het einde regende het kansen voor Almere City FC maar de grootste kans van alle kansen achter elkaar was voor Verheydt. De spits zag de bal weer van de lijn worden gehaald door Jong PSV. In de 82e minuut gaf van Vlerken de bal voor op Sorensen die maar net langs de verkeerde kant van de paal schoot. 1 minuut voor het einde zat doelman Muller van Jong PSV mis en beukte in de 16 Bouyaghlafen naar de grond. Echter wilde scheidsrechter van der Laan niks van een strafschop weten.

De arbiter gaf maar liefst 7 minuten extra tijd in Eindhoven. Almere City FC geloofde nog in de overwinning en die kwam er ook. In de 94e minuut schoot Sorensen na veel gemiste kansen nu wel raak. In de korte hoek is hij Muller de baas. Daarna creerde beide ploegen geen kansen meer en zo won Almere City FC met geluk maar wel verdiend met 2-1 van Jong PSV.

In spoor van de koploper

Door de overwinning verkleind Almere City FC de voorsprong op koploper Cambuur tot 3 punten en houdt het achtervolger De Graafschap op de derde plaats met 5 punten achterstand. Almere City FC gaat de winterstop in als de nummer 2 met 40 punten. De ploeg van Ole Tobiasen heeft 18 punten meer als vorig jaar bij het ingaan van de winterstop.

Korte winterstop

Op 2 januari hervat Almere City FC alweer de competitie. In Almere is de nummer 3 De Graafschap de tegenstander en kan Almere City FC het gat vergoten tot 8 punten.

๐Ž๐ฉ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐€๐ฅ๐ฆ๐ž๐ซ๐ž ๐‚๐ข๐ญ๐ฒ ๐…๐‚:
Woud, Balker, Helstrup, Receveur, Koolwijk, Verheydt, Sorensen, Lesquoy, Mirani, Emmers, Bouyaghlafen.