Almere City FC is er ook in de 4e speelronde in de Eredivisie niet in geslaagd om van de hatelijke 0 af te komen. Na wederom een slap begin waarin Almere City FC weer snel op achterstand kwam en vervolgens gaf City in de blessuretijd de gelijkmaker razendsnel weg. Zodoende staat de ploeg van Alex Pastoor ook na dit weekend nog op 0 punten in de Eredivisie.

Net als tegen Feyenoord dat al na 4 minuten op 1-0 kwam en Fortuna Sittard na 8 minuten op 1-0 kwam ook PEC Zwolle tegen Almere City FC na 4 minuten op 1-0. Davy van den Berg schoot de bal van randje 16 met een prima goal in de kruising waar Bakker geen antwoord op had. Almere City FC speelde een slappe eerste helft waarin het niet bereid leek om voor elkaar te werken. Pastoor greep dan ook al binnen het half uur in door Akujobi naar de zijkant te halen en Royo te brengen in de ploeg. Ongeveer 7 minuten voor rust kreeg Van La Parra een opzichtige duw in de 16 maar scheidsrechter Nagtegaal besloot niet te fluiten voor een strafschop… In de eerste helft was Zwolle de bovenliggende partij en schoot 4 keer op doel. Almere City FC kwam in de eerste helft tot 0 schoten op doel.

In de tweede helft was het wel een stuk beter aan de Almeerse kant met meer aanvallende dreiging. In de 53e minuut floot Nagtegaal nu wel voor een strafschop na hands in de 16 van Zwolle. Maar nu was de VAR spelbreker voor Almere City FC en vond dat het geen strafschop was. Dus moest Almere City FC weer verder opzoek naar de gelijkmaker. In de 6e minuut van de blessuretijd kreeg City een hoekschop waarin ook doelman Nordin Bakker mee naar voren ging. Joey Jacobs kon de bal doorkoppen bij de 1e paal in het doel waardoor eindelijk de bevrijdende 1-1 op het scorebord stond. Maar dan… De aftrap was nog niet genomen en de bal lag er alweer in bij Nordin Bakker. Een veel te slappe hap na de gelijkmaker waarin Almere City FC meteen naar voren wilde stormen in plaats van het punt koesteren. Vellios maakte de 1-2 voor PEC Zwolle. De wedstrijd werd nog gestaakt voor 10 minuten ook nadat er bier op het veld werd gegooid vanuit het uitvak. De spelers kwamen weer het veld op voor nog twee minuten. El Azzouzi kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Een vrijetrap van City volgde maar Mamengi kon er net niet bij bij de tweede paal. En zo blijft Almere City FC dus na 4 speelronde op 0 punten staan terwijl concurrent PEC Zwolle inmiddels al op 6 punten staat.

Volgende week is er geen Eredivisievoetbal vanwege interlandvoetbal. Dus tijd voor Pastoor om de boel extra op scherp te zetten en te zorgen dat Almere City FC over twee weken in Rotterdam wel scherp aan de wedstrijd begint tegen Excelsior. Hopelijk krijgen we dan de eerste punt(en) te zien voor Almere City FC.

Almere City FC
1 – 2
PEC Zwolle
Eredivisie