Almere City FC speelde woensdagavond in het Yanmar Stadion het inhaalduel tegen FC Volendam. Op 12 februari werd het duel afgelast vanwege de sneeuw. Almere City FC speelde een matige wedstrijd tegen FC Volendam dat niet al teveel moeite had met Almere City FC en de strijd om het Markermeer won met 1-2.

Eerste helft

Ole Tobiasen begon het duel zonder aanvoerder Ryan Koolwijk, de middenvelder kreeg wat rust aangezien Almere City FC in een druk programma zit en zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander. Almere City FC begon goed aan het duel tegen FC Volendam. Een mooie aanval via Yeboah en Mannes werd door laatsgenoemde tegen de goalie van Volendam geschoten. De bezoekers aan de andere kant van het Markermeer kregen na 6 minuten de eerste kans. Nadat City balverlies leed op het middenveld was het Woud dat een redding verrichte op een schot van El Kadiri. FC Volendam werd daarna wat sterker en drong Almere City FC terug tot de eigen helft. In de 16e minuut schoot Brian Plat FC Volendam op voorsprong in het Yanmar Stadion. Een afstandsschot van grote afstand beland achter Woud in het doel. Ook na de 0-1 kreeg Almere City FC geen grip op de Volendammers die dan ook het meeste balebezit had in de openingsfase. In de 22e minuut kopte Mulattieri net naast het doel van Woud uit een hoekschop. Na ruim 27 minuten liet Almere City FC zich weer even zien voor het Volendamse doel, een kopbal van Emmers belande echter in de handen van doelman Roggeveen.

Vaak kwam Almere City FC niet voor het doel van Volendam in het eerste half uur maar de derde kans zat er na 29 minuten wel in. Een voorzet van Verheydt werdt door Receveur binnen geschoten en zo was de stand na een half uur weer in evenwicht. De treffer leek Almere City FC vleugels te geven want niet vlak daarna had Helstrup een mooie omhaal in huis, maar de omhaal ging net naast. 3 minuten voor het rust signaal kreeg Verheydt de mogelijkheid op de 2-1 maar Roggeveen kwam als winnaar uit de strijd. Hoewel Almere City FC na de 1-1 de betere ploeg was, kwam FC Volendam op slag van rust op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Mulattieri.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Lesquoy na 51 minuten spelen geel na een overtreding op randje 16. De vrijetrap die volgde ging over de kruising heen. Daarna gebeurde er lange tijd vrij weinig in het Yanmar Stadion en speelde het spel vooral af op het middenveld. Almere City FC creeerde in de tweede helft helemaal niks en zo kon FC Volendam makkelijk overeind blijven in het Yanmar Stadion en won met 1-2 van Almere City FC.

Door de nederlaag tegen FC Volendam staat Almere City FC nu 4e in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda staat nu op de 3e plaats met evenveel punten maar een beter doelsaldo. Het gat met nummer 2 De Graafschap bedraagt nu 4 punten.

Volgende wedstrijd

Aankomende zaterdag wacht voor Almere City FC alweer het volgende wedstrijd. In het Yanmar Stadion is om 14:00 uur Excelsior de tegenstander.

Almere City FC
1 – 2
FC Volendam
Eerste Divisie