Het is Almere City FC gisteravond gelukt om voor het eerst sinds 5 oktober weer eens geen tegendoelpunten te krijgen. Daarnaast scoorde het ook 2 keer tegen Jong AZ en dus mogen we weer 3 punten bijtellen!

Santoni begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als vorige week tegen Roda JC. Dat pakte vooral in de eerste helft goed uit. Op een flabberschot van AZ in de eerste minuten na had Etemadi namelijk niks te doen en domineerde Almere City FC de wedstrijd. Doelman Schendelaar van de Alkmaarders moest al enkele keren redding brengen op doelpogingen van Balker, maar de 1-0 voorsprong kwam uiteindelijk van de voet van Efmorfidis. De griek pakte de afvallende bal na een hoekschop en schoot de bal in de verre hoek binnen. Een terechte voorsprong voor het oog van 2.211 toeschouwers. Hoewel Almere City de bovenliggende partij bleef creƫerde het tot aan de rust geen grote kansen meer en dus zochten de teams de kleedkamers op met een 1-0 stand.

Na rust leken de rollen omgedraaid. Waar Jong AZ in de eerste helft nog de bus voor eigen doel parkeerde gingen ze in de 2e helft voetballen. Daar had Almere City FC geen grip op en dus kwamen er kansen voor AZ om op gelijke hoogte te komen. Dat leek in de 61e minuut ook te gebeuren nadat een inzet van AZ op de lat belande en de bal daarna voor de lijn geblokt werd door Balker. In de 75e minuut kwam Almere City FC wederom zeer goed weg nadat een schot van Reijnders op de paal belandde. AZ bleef daarna de bovenliggende partij maar met wissels Luckassen, Kip en Bensabouh lukte het Almere City de bal voorin meer bij zich te houden. In de blessuretijd zorgde een vrije trap van Almere City FC uiteindelijk voor de bevrijdende 2-0. De vrije trap werd nog gered door de doelman en ook de rebound van Receveur hield hij nog tegen. De 3e inzet van wederom Receveur was echter niet meer te houden en dus was de ontlading groot in het Yanmar Stadion.

Eindelijk werd er weer eens gewonnen in eigen huis en ook hield Etemadi zijn doel schoon. Na de winst op Roda JC vorige week is dit een mooie opsteker, al ging het vooral in de tweede helft erg moeizaam. Almere City FC klimt hierdoor op de ranglijst naar de 12e plek met 34 punten, slechts 4 punten achter de top 5 doelstelling. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar het RKC van Fred Grim.