Na alle roerige weken (oke, eigenlijk maanden) en slechte resultaten van dit seizoen heeft Almere City FC vandaag een hoop van de sores van zich afgespeeld. Met een prima 2-0 overwinning op FC Eindhoven wist het eindelijk weer eens de punten in eigen huis te houden. Lance Duijvestijn en Jonas Arweiler zorgde voor de doelpunten.

We weten allemaal het verhaal van Almere City dit seizoen, het is er weer één waar je wellicht een trilogie van kunt gaan schrijven. Vandaag leek het er echter op dat we aan een nieuw hoofdstuk zijn begonnen, mogelijk zo vlak voor het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer. Na een stroeve start tegen de nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie (FC Eindhoven) lukte het Almere City na een half uurtje om de tegenstander bij de strot te pakken en niet meer los te laten. Kansen regen zich aaneen voor Van Leeuwen, Puriel en Duijvestijn. Ze werden nog gekeerd door doelman Bertrams van de gasten maar het signaal was afgegeven. Vlak voor rust wist Duijvestijn dan ook verdiend de trekker over te halen voor de 1-0. Bram van Vlerken vind met een mooie voorzet het hoofd van de aanvallende middenvelder die de bal het doel inkopt voor de voorsprong.

Een voorsprong pakken is iets wat Almere City vaker heeft gedaan dit seizoen, nu was het vooral zaak om dit vast te houden. Slechts 3 minuten na rust werd het echter al beter dan dat. Jonas Arweiler wist de voorsprong te verdubbelen na een goede actie van Van Leeuwen. Arweiler kon daarna de 2-0 binnenschieten, en maakte daarmee al zijn 8e doelpunt van het seizoen. Onder het toeziend oog van een in een kerstrui gehulde Ally raakte Almere City de controle niet meer kwijt. Kansen voor de 3-0 waren er nog voor Arweiler (één op één met de doelman) en Ahannach (kreeg de bal net niet op doel), maar die gingen er niet in. FC Eindhoven probeerde er nog een offensief uit te persen in het laatste kwartier maar kwam niet tot kansen.

Daarmee is er na weken van ellende weer wat te vieren in het Yanmar Stadion en stijgen we een plekje op de ranglijst. Nog altijd op een veel te lage 17e plaats, maar hoger dan een week geleden. De grootste opsteker van vandaag zou nog wel eens het feit kunnen zijn dat we na 3 maanden eindelijk weer eens de 0 hebben gehouden. De laatste keer dat de tegenstander niet tegen ons wist te scoren was TOP Oss, op 4 september van dit jaar.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij NAC Breda, wellicht nog met Tim Bakens als eindverantwoordelijke op de bank of al met een nieuwe trainer!

Almere City FC
2 – 0
FC Eindhoven
Eerste Divisie