Almere City FC heeft vrijdagavond afgerekend met Jong FC Utrecht. In de Domstad pakte de ploeg van trainer Alex Pastoor de derde overwinning op rij. De oefenmeester zelf stond niet langs de lijn omdat hij geschorst was n.a.v. zijn rode kaart een week eerder. Maduro stond voor het eerst als hoofdtrainer langs de lijn en zag Almere City FC die winnend af sluiten.

In de eerste helft gebeurde vrij weinig. Beide ploegen tikte de bal voornamelijk op het middenveld rond waarbij Utrecht het meeste balbezit had 59%. In de eerste helft kreeg Almere City FC via Pascu al binnen de minuut de kans op de openingstreffer maar de Spanjaard schoot rakelings naast. Daarna was er bijna een half uur geen spektakel op sportpark Zoudenbalch totdat Utrecht het laatste kwartier wat meer ging aanvallen. Bakker stond goed op zijn post en zorgde ervoor dat Jong FC Utrecht niet wist te scoren voor rust. 5 minuten kreeg ook Almere City FC nog een kans op de openingstreffer maar Hilterman schoot vallend de bal tegen goalie aan van Jong FC Utrecht.

In de tweede helft kwam Almere City FC in de 56e minuut op 0-1 door half uitglijdende Hilterman die de bal meegaf aan Akujobi die hem vervolgens in het doel schoot. 7 minuten later verdubbelde Almere City FC zelfs de voorsprong. Een voorzet van Poll op Hilterman werd door laatstgenoemde bij de eerste paal binnen geschoten. Daarna gebeurde er weer vrij weinig op het sportpark in Utrecht waar Almere City FC een zakelijke 2-0 overwinning boekte op Jong FC Utrecht.

Door de overwinning stijgt Almere City FC nu naar de 8e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 16 punten uit 10 duels. Almere City FC heeft slechts 4 punten minder dan de nummer 2 PEC Zwolle. Aankomende vrijdag ontvangt Almere City FC in het Yanmar Stadion Jong Ajax.

Jong FC Utrecht
0 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie