Er was vanavond maar één manier om jezelf te herpakken na de misstap van afgelopen dinsdag bij Kozakken Boys en dat was de volle winst pakken in Helmond. Door 2 doelpunten van Soleri is dat gelukt met een 1-2 overwinning bij de Brabanders!

City begon scherp aan de wedstrijd en drukte Helmond Sport al vroeg terug hun eigen doelgebied in. Het resulteerde al snel in een grote kans voor Soleri, die na een steekpass van Loen teveel tijd nodig had om de kans te benutten. Hij raakte de bal uiteindelijk verkeerd, maar de toon was gezet. Ook Receveur kon Almere op voorsprong zetten, maar kopte de bal over. Hierna kwam Helmond wat beter in de wedstrijd. Toch was het enigzins verrassend dat de Helmonders na 33 minuten op voorsprong kwamen. Almere City kon het zichzelf aanrekenen, want bij een voorzet vanaf links stonden er 3 spelers van Helmond helemaal vrij om de bal in te koppen. Brusselers was uiteindelijk degene die de trekker overhaalde en de bal over Plattel heen het doel in kopte. Hierna gebeurde er vrij weinig, tot de laatste seconde van de eerste helft. Van Vlerken zette de bal goed voor, waardoor Soleri de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Dat deed de Italiaan ook en dus stond het weer gelijk. De scheidsrechter floot direct voor de rust. Een 1-1 ruststand dus, waar veel meer in zit.

Dat hadden de spelers ook door en na rust pakte Almere City de wedstrijd direct goed op. Een afstandsschot van Loen (net naast) en een kans van Soleri golden als waarschuwingen voor Helmond Sport. Helmond kon er echter niks tegenover zetten en na een goede aanval in de 61e minuut was het weer Van Vlerken met een uitstekende voorzet die Soleri, dit keer met het hoofd, binnen kon tikken. Het 2e uitstekende doelpunt van de avond gemaakt door het duo Van Vlerken – Soleri.

De ingevallen Hunte kon in de 72 minuut de wedstrijd op slot gooien, maar een goede redding van Helmond goalie Van Gassel hield de brabanders in de wedstrijd.

Het slotoffensief was voor de gastheren. De grootste mogelijkheid was voor Naudts, maar hij kopte de bal op de rand van de paal. Ook Plattel kwam een paar keer goed uit om de bal uit de lucht te plukken. Het lukte Helmond niet meer om de Almeerse doelman te passeren en dus worden de 3 punten mee genomen naar Almere. Wel lekker na 3 verloren wedstrijden op rij. Door de winst start Almere City FC ook nog eens uitstekend aan de 2e periode die vanavond begonnen is. Volgende week vrijdag wacht de volgende wedstrijd, dan komt Cambuur Leeuwarden op bezoek!