Almere City FC heeft woensdagavond op het sportcomplex van FC Weesp met ruime cijfers gewonnen van DWS uit Amsterdam. Het werd 0-6 voor de mannen van Ole Tobiasen.

Eerste helft

Het duel werd gespeeld in Weesp achter gesloten deuren omdat er vanuit de KNVB nog geen toeschouwers bij aanwezig mochten zijn vanwege het coronavirus. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam na ruim een kwartier spelen. Mannes schoot van dichtbij naast het doel van DWS. Daarop volgend was het Goselink die een voorzet van Hammouti over het doel richting de parkeerplaats schoot. Na 26 minuten was het Oussama Bouyaghlafen die de eerste Almeerse treffer deze voorbereiding maaktte. Goselink miste een paar minuten later een grote kans op de 0-2. De doelman hield een 1 op 1 kans prima tegen. In de 44e minuut was het Bouyaghlafen die met zijn tweede van de avond de score verdubbelde voor Almere City FC. In de blessuretijd van de eerste helft was het Jelle Goselink die de stand naar 0-3 bracht.

Tweede helft

In de tweede helft begon Almere City FC met een compleet nieuw elftal. 10 minuten na rust kwam de bal nog op de lat maar 3 minuten later was het Damon Mirani die Almere City FC met zijn hoofd naar de 0-4 kopte. Daarna gebeurde er een lange tijd vrij weinig maar in de 77e minuut wist Anwar Bensabouh middels een afstandsschot de stand naar 0-5 te tillen. Een minuut later was het Ayouba Kosiah die er 0-6 van wist te maken wat tevens ook de eindstand was.

Speciale shirts

Almere City FC speelt in de voorbereiding met speciale shirts. Samen met sponsor SenS marketing wil Almere City FC het stadion vol krijgen en willen dat bereiken mede door met een speciaal shirt te gaan spelen in de voorbereiding.

Het speciale shirt in de voorbereiding
Foto: Almere City Fans

De volgende wedstrijd van Almere City FC is op 24 juli tegen jong FC Utrecht. De aftrap is om 13:00 uur. Ook bij dit duel zijn nog geen toeschouwers welkom.

Opstellingen

Opstelling eerste helft: Woud; Mannes, Hammouti, Andonian, Blackson; Receveur, Vossebelt, Tunga; Kaandorp, Goselink, Bouyaghlafen.

Opstelling tweede helft: Etemadi; Van Vlerken, Mirani, Bouwense, Lesquoi; Bensabouh, Reemnet, Koolwijk; Aninkora, Kosiah, Alhaft.