De eerste wedstrijd die gespeeld gaat worden op het nieuwe natuurgrasveld van Almere City FC is een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van Suriname.  Op maandag 6 augustus om 20:30 wordt er afgetrapt in het Yanmar Stadion. Niet alleen het nieuwe grasveld wordt met deze wedstrijd voor het eerst gebruikt, ook de nieuwe lichtinstallatie zal voor het eerst gebruikt worden tijdens een wedstrijd. Voor supporters van Almere City FC dus een uitgelegen kans om de upgrades aan het stadion zelf voor het eerst mee te maken. 

De ploeg van bondscoach Dean Gorré gebruikt de oefenwedstrijd om zich voor te bereiden op de nieuwe CONCACAF Nations League, waar Suriname het in de kwalificaties op 6 september mag opnemen tegen Dominica. Voor zowel Almere City FC als Suriname is de wedstrijd dus een uitgelezen kans om te kijken hoe goed de teams er voor staan. 

In eerste instantie stond de oefenwedstrijd tegen Mallorca op dinsdag 7 augustus gepland om het grasveld officieel in gebruik te nemen. De spanjaarden hebben echter hun trainingskamp naar Nederland afgezegd waardoor die wedstrijd niet meer doorgaat. In tegenstelling tot de Spanjaarden gaat Almere City FC het dus opnemen tegen Suriname.

De wedstrijd is voor seizoenkaarthouders gratis te bezoeken. Voor overige bezoekers kost een kaartje €10,- en deze kun je hier kopen.