Almere City FC is er maandagavond niet in geslaagd om na het ontslag van Gertjan Verbeek de ommekeer in te zetten. De ploeg van Interim-trainer Tim Bakens ging kansloos onderuit tegen FC Emmen. Het oude liedje van persoonlijke fouten deden Almere City FC ook in Emmen de das om en zo verloor de ploeg alweer voor de 10e keer dit seizoen.

Almere City FC begon in een 5-3-2 formatie op de oude Meerdijk. Binnen twee minuten leek Arweiler de 0-1 al te maken maar de assistent vlagde voor buitenspel. Toch was de thuisploeg de eerste ploeg die regelmentair op voorsprong kwam. Na balverlies van Thomas Poll wist Assehnoun te scoren voor FC Emmen na 6 minuten. Almere City FC kreeg daarna diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, maar na een persoonlijke fout van Hammouti na 19 minuten wist Assahnoun de bal af te pakken en scoorde zijn tweede van de avond. Voetballend deed Almere City FC het best aardig maar creerde nauwlijks een kans in de eerste helft. In verdedigend opzichte liet de ploeg zich te gemakkelijk van de bal spelen. FC Emmen was ook slordig in de eindpass maar ging wel de rust in met een 2-0 voorsprong.

8 minuten na rust kwam de thuisploeg op 3-0. Een mooie goal van Assehnoun die de bal over Etemadi schiet en daarmee zijn hattrick voltooid. Daarna gebeurde er lange tijd vrij weinig in Emmen. Almere City FC kreeg pas in de 77e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Pouwels schoot de bal tegen de doelman van FC Emmen aan. Vlak daarvoor wees de arbiter een zuivere handsbal in de 16 van de thuisploeg af. Almere City FC wilde wel maar het lukte de ploeg niet om te scoren in Emmen en zo verloor City met 3-0 op de oude Meerdijk

Door de 3-0 nederlaag tegen FC Emmen blijft Almere City FC op de 18e plek staan in de Keuken Kampioen Divisie met 13 punten uit 17 duels. Aankomende vrijdag komt Almere City FC weer in actie, in het Yanmar Stadion komt FC Eindhoven om 20:00 uur op bezoek. Helaas is er ook dan geen publiek welkom.

FC Emmen
3 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie