Almere City FC O21 heeft zaterdagmiddag op het eigen academyveld met 3-0 gewonnen van Willem II O21. De ploeg van Hedwiges Maduro lijkt ook het kampioenschap in de najaar competitie niet meer te kunnen ontlopen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bradly van Hoeven, na geklungel in de verdediging bij de Tilburgers wist de buitenspeler een vrije schietkans te krijgen maar de goalie van Willem II O21 wist eenvoudig de bal te pakken. Na ruim een half uur spelen opende Almere City FC O21 de score. Stije resink kopt een hoekschop in het doel van de Tilburgers. Almere City FC O21 had de eerste helft de controle en gaf nauwelijks iets weg maar enerverend was het nog niet.

Vlak na rust was het Willem II O21 die de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Loran Venrooy kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker maar hij schuift de bal voorlangs. In de 51e minuut werd het 2-0 door een schitterebd balletje van Tyrese Noslin die de bal achter de verdediging neerlegt waarna Layee Kromah probleemloos kon binnenschieten. Ruim 10 minuten later werd het zelfs 3-0. Een slimme hoekschop kwam bij Guillermo Gauna terecht die de bal binnen schoot. Daarna had City O21 de controle over de wedstrijd en gaf niks weg. Zodoende won de ploeg van Hedwiges Maduro vrij eenvoudig van Willem II O21.

Door de overwinning heeft Almere City FC nu 9 uit 3 en staat het 4 punten los van PEC Zwolle en Feyenoord die beide 5 punten heeft. Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen in de O21 compeitite.