Almere City FC O21 heeft zaterdagmiddag op sportpark Skoatterwald met 0-2 gewonnen van sc Heerenveen O21. De ploeg van Hedwiges Maduro kenden weinig moeite met de Friezen en klom door de overwinning naar de 2e plaats.

In de openingsfase leverde beide ploegen weinig spektakel op het jeugdcomplex van sc Heerenveen. Het eerste gevaar van Almere City FC O21 kwam na ruim 27 minuten op de naam van Aaron Agbomson. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Hoogenboom maar hij weet hem van dichtbij niet in het doel te schieten. In de 31 minuut was het wel raak. Radino Balker schiet een vrijetrap van Guus Beaumont bij de eerste paal achter de Friese doelman. Een aantal minuten kreeg City O21 een goede kans om de score uit te breiden. Ryan Flamingo zag zijn kopbal voor de lijn gekeerd worden, in de rebound scoorde Balker bijna zijn tweede van de middag maar zijn inzet werd net onder de lat weggetikt. Almere City FC was voor de rust de betere ploeg en kreeg ook een aantal kansen om de score te verdubbelen. Maar de Friezen hielden de schade beperkt waardoor het slechts 0-1 stond bij rust in het voordeel van Almere City FC O21.

Almere City FC O21 ging in de tweede helft verder met aanvallen, mogelijkheden van Agbomson en Balker leverde echter niet de gewenste 0-2 op. sc Heerenveen kreeg een aantal kansen in de tweede helft maar geen van alle aanvallen belanden achter Stijn Keller. In de 83e minuut scoorde Jeffrey Puriel de beslissende 0-2 binnen. Almere City FC O21 kwam niet meer in gevaar daarna waardoor de ploeg van Hedwiges Maduro weer eens een overwinning kon bijschrijven.

Almere City FC klimt door de overwinning op sc Heerenveen O21 naar de tweede plaats in de beloftecompetitie en heeft nu 10 punten na 6 duels. 17 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma voor de O21, de ploeg van Hedwiges Maduro reist af richting Rotterdam voor het duel tegen Feyenoord O21.

Opstelling Almere City FC O21
Keller, Noslin, Balker, Flamingo, Hoogenboom, Beaumont, Esajas, Puriel, Reemnet, Gauna, Agbomson.