Almere City FC O21 onderleiding van Hedwiges Maduro heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan op het eigen academyveld door Feyenoord O21 met 3-0 te verslaan.

Feyenoord O21 dat onderleiding staat van Sipke Hulshoff kwam als hekkensluiter richting Almere. Almere City FC O21 begon met Thomas Poll in de basis. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Rotterdam. Stijn Keller had een goede redding in huis op het schot. Almere City FC O21 nam daarna het initiatief over en creëerde de eerste kleine kansjes. In de tiende minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Hedwiges Maduro. Jeffry Puriel scoorde na een prima voorzet van Tijmen Wildeboer. Almere City FC O21 bleef daarna de aanval opzoeken. Een poging van o.a. Esajas werd gepakt door de Rotterdamse doelman. Het team van Hedwiges Maduro gaf weinig weg in de eerste helft waardoor het met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in ging.

O21 schoot uit de startblokken de tweede helft. Al binnen 4 minuten stond de 2-0 al op het scorebord. Na een heerlijke aanval kon Layee Kromah de bal zo binnenlopen. Drie minuten later dacht Reemnet zelfs de 3-0 te maken maar zijn goal werd afgekeurd door de scheidsrechter. Rustig aan deed de Almere City FC O21 niet want regelmatig was er een kans te zien op het academyveld voor de ploeg van Maduro. Een kwartier voor tijd creëerde Puriel een kans voor zichzelf en schoot de 3-0 binnen tegen Feyenoord O21. Almere City FC controleerde daarna de wedstrijd en won met 3-0 van Feyenoord O21.

Door de overwinning op de Rotterdamers staat Almerw City FC O21 op de tweede plaats in de O21 competitie met 12 punten uit 5 wedstrijden. Op 16 oktober speelt de ploeg van Hedwiges Maduro een uitduel tegen koploper ADO Den Haag O21 dat maar één punt meer heeft dan de Almeerders.