In een zeer spannende wedstrijd op sportpark Varkenoord speelde de najaars-en voorjaars kampioenen tegen elkaar om het algehele kampioenschap. Feyenoord O21 – Almere City FC O21 was dus het affiche. Almere City FC O21 kwam razendsnel op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen en zo kroonde de ploeg van trainer Hedwiges Maduro zich tot kampioen van de O21 competitie en mag het dromen van promotie naar de Jack’s League.

De wedstrijd werd gespeeld in Rotterdam omdat Feyenoord tijdens het voorjaars-kampioenschap meer punten pakten dan wat Almere City FC deed in de najaar-kampioensschap. De ploeg van Hedwiges Maduro kwam razendsnel op voorsprong op sportpark Varkenoord. Tijmen Wildeboer kopte de bal bij de eerste paal in het doel na een voorzet van Thomas Poll. Almere City FC O21 had daarna de gevaarlijkste kansen maar moesten oppassen voor de uitbraken van de Rotterdammers. Almere City FC O21 kreeg nog grote kansen voor rust om de score uit te breiden maar dit lukte niet. Desondanks ging City wel met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ontstond er een chaotische situatie voor het doel van Stijn Keller. De doelman wist uiteindelijk de bal eenvoudig te pakken met zijn handen. In de tegenaanval kreeg City O21 de kans via Thomas Poll. Een uithaal werd ternauwernood gered door de doelman van Feyenoord O21. Daarna gebeurde er lange tijd niets op een opstootje na op het veld in Rotterdam. Layee Kromah kreeg 15 minuten voor tijd een rode kaart nadat hij gevaarlijk in kwam op de Rotterdamse doelman die geblesseerd op het veld bleef liggen. 8 minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen voor de Rotterdammers. De bal ging via de onderkant van de lat net voor de doellijn weer terug het veld in en zo ontsnapte de ploeg van Hedwiges Maduro aan de gelijkmaker. Feyenoord O21 drong nog aan in de slotfase maar wist niet meer gevaarlijk te worden waardoor Almere City FC O21 kampioen werd.

Promotie?

Op 8 en 11 juni zijn de play-offs tegen de laagst geklasseerde belofteploeg uit de Jack’s League. De tegenstander is na alle waarschijnlijkheid Jong FC Volendam. Wij houden jullie op de hoogte via onze socials.