Almere City FC O21 heeft zaterdagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. In de schaduw van het Yanmar Stadion verloor de ploeg van Hedwiges Maduro enigszins geflatteerd met 1-4 van NAC Breda O21.

Almere City FC O21 en NAC Breda O21 waren beide gedeeld koploper en nog ongeslagen in de beloftecompetitie. In de openingsfase gebeurde er weinig op het academy veld. De eerste kans van de wedstrijd was na 17 minuten spelen voor de ploeg uit Breda, maar doelman Stijn Keller kon de bal vrij eenvoudig oppakken. Na 26 minuten spelen kon ook Almere City FC O21 de eerste kans van de wedstrijd noteren. Guus Beaumont punterde de bal net naast het doel. Het team van Maduro kreeg daarna enkele kansen op de openingstreffer maar 7 minuten voor rust was het NAC Breda O21 dat de score opende door een doelpunt van van Schuppen. Almere City FC O21 kon de gelopen achterstand niet rechtzetten voor het rustsignaal.

In de tweede helft wist Almere City FC O21 na 8 minuten de gelijkmaker binnen te schieten. Guillermo Gauna scoorde op aangeven van Jeffrey Puriel. Na de gelijkmaker was Almere City FC O21 de bovenliggende partij maar een kwartier voor tijd kwam NAC Breda O21 op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Vandepitte. 8 minuten voor tijd kreeg NAC Breda O21 nog een strafschop die door het midden werd benut. Twee minuten later wees de arbiter weer naar de stip in het voordeel van NAC O21. Ook bij deze penalty faalde de bezoekers niet en zo werd de eindstand bepaald op 1-4 in het voordeel van NAC Breda O21.

Volgende week zaterdag staat het volgend duel op het programma. De ploeg van Hedwiges Maduro gaat dan op bezoek bij FC Twente/Heracles Academy.