Almere City FC O21 is zaterdagmiddag de competitie in de Eredivisie O21 begonnen met een 3-2 overwinning op bezoek bij de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Het bleef lang spannend in Den Haag maar het team van Hedwiges Maduro was beter en won uiteindelijk in de slotfase terecht van de Hagenezen.

Eerste helft

Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam na ruim een kwartier spelen, Sem Steijn kon namens ADO Den Haag O21 vrij schieten maar Stijn Keller stond goed in de weg en voorkwam daarmee de openingstreffer. Ezra Hoogenboom kreeg 5 minuten later een kans, echter schoot hij voorlangs. Een paar minuten later kon Hoogenboom uit een corner inkoppen maar de Haagse doelman stond goed op zijn post. Almere City FC O21 was duidelijk de bovenliggende partij in Den Haag. Reemnet kreeg na iets minder dan een half uur spelen een grote kans op de Almeerse openingstreffer maar weer keerde de doelman zijn inzet. Na ruim 35 minuten kwam ADO Den Haag O21 tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rottier. 3 minuten voor rust was het Esajas die de bal kon onderscheppen en vervolgens de bal aan Kosiah meegaf, die de bal met een heerlijke lob in het doel schoot. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Tweede helft

Almere City FC O21 kwam goed uit de startblokken in de tweede helft, na 4 minuten spelen in de tweede helft was het Reemnet die net over het doel van ADO Den Haag O21 schoot. Toch was het weer ADO Den Haag O21 dat op voorsprong kwam. Na 55 minuten spelen was het Sem Stein die scoorde namens de Hagenezen. Almere City FC O21 bleef aanvallen en was ondanks de stand de betere partij. Hoogeboom kreeg na ruim een uur spelen weer een kans, en weer lag de Haagse goalie in de weg. Maar toch moest de ploeg van Maduro oppassen voor de tegenaanval. Keller stond goed op te letten en met een prima redding voorkwam hij de 3-1. En in de 72e minuut werd het weer gelijk, dit keer was het Ryan Flamingo die de bal binnen gleed op aangeven van Esajas. Twee minuten voor tijd kwam Almere City FC O21 eindelijk op voorsprong. Nadat Esajas de lat raakte was het Valpoort die zat op te letten en de winnende binnenschoot voor Almere City FC O21.

Een prima begin dus voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Zaterdag 12 september speelt de ploeg de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. NEC O21 is dan de tegenstander. De toegang bij dit duel is gratis.

Opstelling Almere City FC O21
Keller, Rullens, Bouwense, Flamingo, Hoogenboom, Beaumont, Esajas, Gauna, Reemnet, Coopmans, Kosiah