Trainer Alex Pastoor kan komend seizoen beschikken over Hamdi Akujobi. De rechtsback komt over van SC Heerenveen en tekent in Almere een contract tot de zomer van 2024, met een optie voor nog één seizoen.

De 22 jarige Akujobi speelde de laatste seizoenen 14 maal in de Eredivisie en nog eens 2x in de KNVB Beker voor de Friese club. Zijn contract liep deze zomer af waardoor hij nu transfervrij aan kan sluiten bij Almere City FC. In Almere zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Faris Hammouti voor een basisplaats op de rechtsback positie.

Op de website van de club laat Akujobi weten het gevoel te hebben dat dit de juiste stap is voor zijn carriere: ”Almere City FC staat er goed op in de voetballerij. De club staat bekend om de goede faciliteiten en de uitgesproken ambitie. Ik heb het gevoel dat dit de juiste plek is om de volgende stap in mijn loopbaan te maken.”

Technisch Directeur Hansma is blij dat er met Akujobi een teamspeler met potentieel binnen is gehaald: ”Met Hamdi halen we een jonge talentvolle verdediger met snelheid en duelkracht in huis en daarnaast is hij een echte team player. Wij zien in Hamdi een speler waar ontwikkelingspotentieel in zit en gaan samen aan de slag om dat eruit te halen. Wij zijn blij dat Hamdi voor ons heeft gekozen en met zijn komst hebben we verdedigend meer mogelijkheden.”

Van harte welkom in Almere Hamdi!