Update 28-06-2022: Almere City heeft het schema van oefenwedstrijden in de voorbereiding geupdate. Er zijn wedstrijden toegevoegd tegen onder andere Anderlecht en de reserves van Ajax. Zie het schema onderaan het artikel voor alle wedstrijden die nu bekend zijn.


Terwijl de play-offs net afgelopen zijn is er de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan het programma voor de voorbereiding van het seizoen 2022/2023. Volgende week wordt het speelschema bekend gemaakt voor de KNVB maar Almere City FC bracht vandaag al het nodige nieuws naar buiten wat er in de voorbereiding te wachten staat voor de ploeg van Alex Pastoor. Dit bericht zal worden aangevuld als er meer bekend wordt gemaakt.

Eerste training

Op 20 en 21 juni begint de voorbereiding voor de selectie. Er staan dan conditietesten op het programma voor de manschappen van Alex Pastoor. Op donderdag 23 juni staat de eerste officiƫle training op het programma van het seizoen 2022/2023. Op 2 juli staat er een oefenduel op het programma tegen AZ in Alkmaar. De aftrap is om 14:00 uur.

Trainingskamp Oostenrijk

De selectie gaat in de voorbereiding op trainingskamp richting de Alpen om precies te zijn Oostenrijk. Van 3 tot 10 juli verblijft de ploeg van Alex Pastoor in het Oostenrijkse Nauders is de deelstaat Tirol. Op 8 juli zal er een oefenwedstrijd worden gespeeld maar de tegenstander wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Oefenwedstrijden

Als de selectie weer terug is staan er nog 4 oefenwedstrijden op het programma. Op 16, 22, 28 en 29 juli wordt er geoefend. Alleen van 22 juli is bekend dat Almere City FC thuis speelt tegen FC Dordrecht deze wedstrijd zal achter gesloten deuren plaats vinden. Een week voordat de competitie begint staat de laatste oefenduel op het programma. FC Den Bosch is in Almere de tegenstander.

De competitie begint komend seizoen in het weekend van 5 augustus. Op 15 juni maakt de KNVB het speelschema bekend.

Schema voorbereiding

20-21 juni: Testdagen
23 juni: Eerste training
2 juli: 13:00u AZ – Almere City FC, AFAS Trainingscomplex
3-10 juli: Trainingskamp Oostenrijk
8 juli: 18:00u Almere City FC – Al-Duhail, Oostenrijk

12 juli: RSC Anderlecht – Almere City, tijd en locatie nog niet bekend.
16 juli: Oefenwedstrijd, tegenstander nog niet bekend
22 juli: 13:00u en 15:00u Almere City FC – FC Dordrecht, Fanny Blanker-Koen Sportpark (Besloten)
29 juli: 14:00u Almere City FC – FC Den Bosch, Fanny Blanker-Koen Sportpark (Besloten)

31 juli: 14:00u Almere City FC – Ajax (reserves)(, Yanmar Stadion
5 augustus: Start Keuken Kampioen Divisie
, uit bij VVV Venlo