Almere City FC is er op paasmaandag niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen uit Dordrecht. De ploeg van interim trainer Tobiasen verloor met 3-2 van de plaatselijke FC. De 150 meegereisde supporters zagen na een bedroevende eerste helft dat de wederopstanding te laat kwam. Almere City FC had met oog op de andere uitslagen bij winst de 4e periodetitel gepakt.

Bedroevende eerste helft

In de openingsfase begon FC Dordrecht beter aan de wedstrijd, binnen 10 minuten kreeg Zwarts namens de thuisploeg een grote kans op de openingstreffer maar Etemadi lag goed in de weg en voorkwam de vroege voorsprong van Dordrecht. Na 17 minuten spelen kreeg FC Dordrecht een vrijetrap op een mooie plek net iets buiten de 16 nadat van Vlerken zijn tegenstander onderuit haalde. De vrijetrap die volgde door Schuurman werd door Etemadi nog met zijn vingertoppen aangeraakt maar belande wel in het doel. Daarna bleef de Dordrecht de kansen creƫren maar verzuimde om de score daarna verder uit te bouwen. Almere City FC was niet bij machte om een vuist te maken tegen het sterkere Dordrecht en ging dan ook terecht met een 1-0 achterstand de rust in.

Wederopstanding City komt te laat

De tweede helft begon dramatisch voor Almere City FC, Balverlies op het middenveld werd direct afgestraft door Zamouri die de 2-0 scoorde. Na een uur spelen kwam FC Dordrecht zelfs op 3-0 door een doelpunt van Zwarts. Vier minuten na de 3-0 kreeg Kok zijn tweede gele kaart en dus moest FC Dordrecht met 10 man verder. Daarna begon het ineens te lopen bij Almere City FC en kwamen de kansen. Maar onder ander Luckassen die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde en struikelde over zijn eigen voeten kon zo de 3-1 binnenschieten. Daarna schoot de aanvaller de bal op de kruising en hij zag een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. In de 80e minuut werd Luckassen gewisseld voor Hunte die na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte voor Almere City FC . Hunte kreeg meteen een goede kans op de treffer maar zag zijn schot gekeerd worden door Janssen. Na 83 minuten was het dan toch eindelijk raak, Mirani kopte de bal raak na een hoekschop en zo was het Almeers slotoffensief een feit. Vier minuten voor tijd schoot ook Bensabouh de bal op de kruising. In de zes minuten blessuretijd wist Almere City FC ook nog de 3-2 binnen te schieten via Loen. In een alles of niet poging waarin ook doelman Etemadi mee naar voren ging krulde Efmorfidis de bal maar net naast en zo kwam de wederopstanding van City net te laat.

Bij winst vrijdag volgt periodetitel

Door de gunstige resultaten op de andere velden behoudt Almere City FC in de vierde periode 5 punten voorsprong. Als Almere City FC vrijdag weet te winnen van Jong PSV pakt de ploeg voor de derde keer in de clubhistorie een periodetitel. Op de algehele ranglijst zakt Almere City FC naar de 5e plek.