Almere City FC won vrijdagavond voor het eerst in de geschiedenis in Amsterdam van Jong Ajax. De ploeg van Ole Tobiasen was heer en meester in Amsterdam en kende weinig moeite met de Amsterdamse jongelingen.

Eerste helft

Almere City FC kende een vliegende start in Amsterdam, al binnen twee minuten was het Neraysho Kasanwirjo die de bal in eigen doel kopte en Almere City FC op een 0-1 voorsprong bracht. Nog geen minuut later, in de derde minuut kopte Thomas Verheydt de 0-2 in het doel kopte. Ole Tobiasen moest in de 10e minuut een noodgedwongen wissel doorvoeren nadat Balker geblesseerd raakte bij een aanval. Hij werd vervangen door Mannes. De eerste kans van Jong Ajax was na 20 minuten spelen. De Waal schiet op doel namens de Amsterdammers maar Micheal Woud weet die bal eenvoudig op te pakken. Almere City FC ging daarna weer door met aanvallen. In de 25e minuut behield Bouyaghlafen het overzicht en gas de bal aan Sorensen. Laatsgenoemde hield zijn hoofd koel en schoot de 0-3 binnen. Drie minuten later kwam de volgende noodgedwongen wissel voor Ole Tobiasen. Hammouti moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen voor Ahannach. Thomas Verheydt was 5 minuten voor de rust dichtbij de 0-4 maar de spits zag zijn kopbal door de Amsterdamse doelman naast getikt worden. Daarna kwamen er geen grote kansen meer en zo zocht Almere City FC met een 0-3 voorsprong de kleedkamer op.

Tweede helft

In de tweede helft begon Almere City FC weer met aanvallen. In de 48e minuut legde Verheyft de bal af op Ahannach maar die zag zijn schot worden geblokt door een Amsterdams been. Een vrijetrap van Koolwijk in de 55e minuut belande op het hoofd van Ahannach die de bal vervolgens verkeerd raakte. De bal kwam wel goed voor Helstrup die de 0-4 binnen schoot. Een minuut na zijn doelpunt veroorzaakt Helstrup een strafschop die vervolgens door Taylor werd binnen geschoten. Na een uur spelen stond er 1-4 op het scorebord op de Toekomst. Een kwartier voor tijd zag Verheydt zijn schot worden geblokt door een verdediger van Jong Ajax. Daarna wisten beide ploegen niet meer gevaarlijk te worden en won Almere City FC voor het eerst in de geschiedenis in Amsterdam van Jong Ajax met 1-4.

Door de overwinning op Jong Ajax is Almere City FC tijdelijk koploper in de Keuken kampioen Divisie. Cambuur komt maandag in actie en kunnen er dan weer overheen. Almere City FC heeft ook het eigen clubrecord verbroken door al 11 wedstrijden op rij niet te verliezen.

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC in het Yanmar Stadion tegen Jong AZ. Aftrap is 21:00 uur.

Jong Ajax
1 – 4
Almere City FC
Eerste Divisie