Almere City FC heeft maandagavond in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren van Jong AZ. De ploeg van Gertjan Verbeek begint begint daarom met een valse start aan het nieuwe seizoen.

De wedstrijd tegen Jong AZ in Wijdewormer begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Jergé Hoefdraad. Michael Woud stond weer op het doel nadat hij was teruggekeerd van de Olympische spelen. Woud die al na 5 minuut een mispeer gaf aan de bal maar gelukkig was daar niemand van Jong AZ om die fout af te straffen. Het spel golfde in de openingsfase heen en weer maar het was Almere City FC dat na ruim een kwart wedstrijd spelen de 1-0 kon noteren. Via een Alkmaars been ging de bal in het doel en zo stond Almere City FC enigszins gelukkig op voorsprong. Almere City FC ging daarna door met aanvallen en er kwamen een aantal goede kansen uit maar helaas geen goal. Almere City FC ging daarom rusten met een 1-0 voorsprong in Wijdewormer.

In de tweede helft kantelde het speelbeeld een beetje. Jong AZ was veel meer te vinden op de helft van Almere City FC. Almere City FC die loerde op de counter maar was steeds ongelukkig in de eindfase. Jong AZ kwam een kwartier voor tijd op 1-1 door een doelpunt van Richonell Margaret. 6 minuten later kwam Jong AZ zelfs op voorsprong. Yusuf Barasi kopte de bal achter Woud in het doel De bal leek houdbaar voor Woud. Almere City FC kon nog een klein slotoffensief brengen maar helaas viel er geen doelpunt meer en zo verloor Almere City FC de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van Jong AZ.

Aankomende vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. In het Yanmar Stadion is Jong FC Utrecht de tegenstander.

Jong AZ
2 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie