Door een goede vierde periode te draaien maakt Almere City FC nog volop kans om de nacompetitie te halen. Almere City FC kan aankomende vrijdag al de play-offs veiligstellen maar is dan wel afhankelijk van het resultaat bij Roda JC en FC Eindhoven. Wanneer is Almere City FC vrijdag al zeker van de nacompetitie?

FC Emmen

Er zijn nog maar twee speelronden te spelen in de Keuken Kampioen Divisie en dus ook in de vierde periode. In de vierde periode staat Almere City FC op een tweede plaats achter FC Emmen. Maar omdat FC Emmen al een periodetitel heeft gewonnen gaat het play-off ticket naar de nummer 2 in de vierde periode die dus is bezet door Almere City FC. De periodetitel kan wel gewoon gewonnen worden door FC Emmen mits het eerste eindigt in vierde periode.

Concurrenten moeten verliezen

Als Almere City FC vrijdagavond wint van ADO Den Haag en Roda JC en FC Eindhoven verliezen van respectievelijk FC Den Bosch en FC Emmen. FC Eindhoven mag ook gelijkspelen als Roda JC verliest. dan is Almere City FC niet meer te achterhalen en eindigt de ploeg op een tweede plaats in de vierde periode, achter FC Emmen dat al een periodetitel heeft. Door die tweede plaats is Almere City FC dan zeker van de nacompetitie.

Concurrenten winnen?

Mochten een van de twee ploegen winnen of gelijkspelen. Dan moet Almere City FC nog minimaal een week wachten op het binnenhalen van een play-off ticket. Almere City FC heeft dan alles in eigen hand en hoeft alleen maar te winnen van Jong AZ om een play-off ticket veilig te stellen.

Virtuele speelschema play-offs

De KNVB heeft al een virtuele speelschema gepubliceerd van de play-offs. Dit is gebaseerd na 36 speelronden. Mocht de stand in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie na 38 speelronden nog hetzelfde zijn zal Almere City FC de play-offs beginnen op 9 mei met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De return zal op 13 mei zijn in Eindhoven.