Almere City FC heeft zijn gewenste aanvallende versterking binnen. De club huurt de 21 jarige spits Elias Sörensen van Newcastle United.

Sörensen komt dus over van Newcastle United maar begon zijn voetbalcarriëre in zijn geboorteland Denemarken bij HB Koge. Na een paar wedstrijden bij het eerste elftal van de Deense club vertrok hij al op 16 jarige leeftijd naar Newcastle United. Daar tekende hij in januari 2019 nog een nieuw contract tot de zomer van 2022.

In Engeland groeide de spits uit tot Deens jeugdinternational en mocht hij meetrainen met het eerste elftal van The Magpies. Het afgelopen jaar werd hij tweemaal verhuurd, namelijk aan Blackpool (League One) en Carlisle United (League Two). Nu komt hij dus op huurbasis naar Almere City en daar is hij blij mee: ,,Ik heb veel over de club gehoord, onder meer van mijn landgenoot Frederik Helstrup”, vertelt Sörensen. ,,Hij vertelde dat er hier een heel mooi project gaande is. Die indruk krijg ik ook nu ik hier voor het eerst ben. Het ziet er allemaal fantastisch uit en qua faciliteiten is alles perfect geregeld. Ik hoop mezelf bij Almere City FC verder te kunnen ontwikkelen en veel goals te scoren. Met de ploeg willen we meestrijden om promotie. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Technisch Manager Teun Jacobs ziet een goede aanvulling op de selectie van Almere City met het aantrekken van Sörensen: ,,Elias is een spits die als aanspeelpunt kan fungeren, maar ook een speler die goed uit de voeten kan met ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan in Newcastle United O23 – waar hij veelvuldig scoorde – en als Deens jeugdinternational. Daarmee is Elias een goede aanvulling op de spelers die we al hebben.”