Almere City FC heeft daags na het gewonnen duel bekend gemaakt dat het voor de rest van het seizoen gaat versterken met de Duitser John Yeboah van Willem II. De aanvaller wordt gehuurd van de Tilburgers. Almere City FC heeft ook een optie tot koop bedongen.

Almere City FC huurt Yeboah in eerste tot einde van het seizoen van Willem II, maar mocht Almere City FC promoveren naar de Eredivisie dan tekent de 20 jarige aanvaller een contract voor twee seizoenen in Almere. Dit is al zeker omdat zowel club als speler dit zijn overeengekomen.

“Ik heb een moeilijk laatste half jaar gehad. Voor mij is dit een prima podium om mijzelf weer van mijn beste kant te laten zien. Almere City FC staat goed op de kaart en heeft een mooie ambitie. Het lijkt mij mooi als ik erbij kan helpen die ambitie te verwezenlijken” aldus John Yeboah op de clubwebsite van Almere City FC.

Willem II nam John Yeboah afgelopen zomer overgenomen van het Duitse Wolfsburg. De 20 jarige aanvaller kwam dit seizoen 9 keer in actie voor de Tilburgers en scoorde hierin 1 keer. Yeboah werd in het seizoen 2019/2020 door Wolfsburg uitgeleend aan VVV Venlo. Hij kwam in Venlo tot 18 duels en wist daar maar 1 keer te scoren.

John Yeboah kan maandag 1 februari zijn debuut maken voor Almere City FC als de ploeg het in Breda opneemt tegen de grote rivaal van Willem II: NAC Breda.