Almere City FC heeft donderdagochtend weer een nieuwe speler gepresenteerd. Nou ja een nieuwe speler, Damian van Bruggen keert na 11 jaar weer terug in de Polder en tekent een contract voor twee seizoenen bij Almere City FC.

11 jaar geleden besloot de inmiddels 26 jarige verdediger toen nog FC Omniworld te verruilen voor de jeugd van Ajax. In totaal speelde hij vanaf zijn 8e tot zijn 15e bij FC Omniworld. Bij Ajax maakte hij drie jaar later zijn debuut bij Jong Ajax in het betaalde voetbal. Verder kwam hij daarna nog uit voor Jong PSV en VVV Venlo in Nederland, om vervolgens enkele buitenlandse avonturen aan te gaan. In totaal speelde van Bruggen tot nu toe 147 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal.

“Het voelt vertrouwd om hier terug te keren, alhoewel de club op veel vlakken onherkenbaar is. Er is zoveel ten goede veranderd met onder andere de faciliteiten en het stadion. De club heeft een plan en een ambitie en dat spreekt mij erg aan. Er staat hier iets moois te gebeuren en het is fijn terug te zijn.” Aldus van Bruggen op de website van Almere City FC.