Na de overwinningen op Roda JC (1-2) en Jong AZ (2-0) lijkt het weer iets beter te gaan met Almere City FC. De ploeg van Michele Santoni wil de stijgende lijn doortrekken tegen RKC Waalwijk, dat dit seizoen onder leiding staat van oud City trainer Fred Grim en het verdienstelijk doet in de Keuken Kampioen Divisie.

RKC in bloedvorm

RKC Waalwijk is goed bezig de laatste wedstrijden, de laatste vijf werden zelfs allemaal gewonnen door de mannen van Grim. Onder andere FC Den Bosch, één van de topploegen dit seizoen, werd verslagen. De formatie uit Waalwijk staat dan ook samen met FC Twente bovenaan in de derde periode. In de reguliere stand staat RKC op een verdienstelijke zevende plaats met 38 punten. Almere City FC begint het ook weer wat beter te doen, de laatste twee competitiewedstrijden werden immers gewonnen. Almere City FC staat op de 13e plaats met 34 punten uit 24 duels. De achterstand op nummer 6 Roda JC bedraagt slechts 4 punten.

Afsluitende training
Foto: Almere City Fans

Onderling resutaat

Beide ploegen troffen elkaar in september in het Yanmar Stadion, Almere City FC won die wedstrijd met 2-1 door twee doelpunten van Vossebelt. Almere City FC was na de gewonnen wedstrijd medekoploper in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal kwam Almere City zeven keer naar het Mandemakers Stadion. Almere City trok twee keer aan het langste eind, RKC drie keer. Vorig seizoen won Almere City met maar liefst 0-4.

Spelers met een verleden

Guy Ramos speelde in het verleden 57 wedstrijden voor RKC Waalwijk. Aan de andere kant staat Paul Quasten onder contract die op zijn beurt weer 80 wedstrijden speelde voor Almere City FC. Ook heeft Almere City FC Ezra Walian verhuurd aan RKC Waalwijk.

Michele Santoni voor de camera van Omroep Flevoland
Foto: Almere City Fans

Scheidsrechter

scheidsrechter vrijdagavond is de heer Oostrom, hij wordt geassisteerd door de heren Inia en Krijt. Vierde official is de heer Vries. Het duel is zoals altijd weer live te volgen op ons twitteraccount.