Voor Almere City FC staat vrijdagavond alweer speelronde 12 in de Keuken Kampioen Divisie op het programma en de 6e thuisduel. Waar Almere City FC in uitwedstrijden niet weet te winnen gebeurt het in het Yanmar Stadion juist wel. FC Eindhoven moet het dit seizoen ook hebben van de thuisduels terwijl er uit amper punten worden gepakt. Gezien het verleden en het verloop van het huidige seizoen kunnen we concluderen dat Almere City FC vrijdagavond de 3 punten in Almere houdt.

Vorige week keek Almere City FC al binnen de minuut tegen een 1-0 achterstand aan die de ploeg van Molenaar niet meer te boven kwam. Almere City FC en uitwedstrijden is geen gelukkig huwlijk tot nu toe dit seizoen waarin nog geen enkele overwinning werd geboekt. Maar gelukkig staat vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma en laat het thuis juist wel goed gaan. Van de voorgaande 5 duels werden er 4 gewonnen en de laatste thuisduel tegen Go Ahead Eagles twee weken geleden werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. FC Eindhoven zit in het zelfde schuitje als Almere City FC. De ploeg uit de lichtstad pakte in de uitwedstrijden slechts 4 punten. De laatste uitzege van FC Eindhoven dateert uit speelronde 1 toen werd NEC Nijmegen in de Goffert. Almere City FC is terug te vinden op de 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 16 punten uit 11 duels. FC Eindhoven staat 1 plaats lager met 15 punten uit 11 duels.

Almere City FC en FC Eindhoven stonden in het verleden 14 keer tegen over elkaar in het Yanmar Stadion. Van de 14 ontmoetingen won Almere City FC maarliefst 10 keer en werd er 3 keer verloren van de ploeg uit Eindhoven. Alle reden dus om aan te nemen dat Almere City FC de 3 punten in het Yanmar Stadion houd. Vorig seizoen won Almere City FC met 2-1.

Scheidsrechter vrijdagavond is Bijl, hij wordt geassisteerd door Beijer en van Kampen. Vierde official is Weiland.

Het duel is live te volgen via ons twitteraccount.