De samenwerking tussen Almere City FC en AS Roma verloopt goed. Zo goed zelfs dat beide clubs er een vervolg aan willen geven, meld de VI die een uitgebreid interview met Santoni publiceert op VI PRO en in de fysieke VI van deze week.

Sinds afgelopen zomer verrasde Almere City FC met de huurlingen Moustapha Seck (foto) en Eduardo Soleri die beide vanuit de Italiaanse hoofdstad naar de polder zijn gekomen.

De trainer verteld in de VI hoe hij beide spelers kent en hoe de samenwerking met AS Roma tot stand is gekomen: ‘Soleri kende ik als tegenstander uit mijn tijd in Italië. Seck kende ik persoonlijk van Lazio. Hij werd destijds uit de A-selectie gezet en teruggeplaatst naar de hoogste jeugdploeg, omdat hij zijn contract niet verlengde. We hadden meteen een goede band. Toen al heb ik hem gezegd dat het Nederlandse voetbal goed bij zijn kwaliteiten zou passen. Deze zomer belde ik Moustapha en hij sprong bij wijze van spreken meteen in het vliegtuig. We moesten alleen zijn zaakwaarnemer overtuigen. Toen Maaskant en ik in Rome waren, hebben we Monchi een presentatie gegeven over de werkwijze en ambities van onze club. Veertig clubs wilden samenwerken met AS Roma. Ze kozen er twee, waaronder Almere City.’

De assistent technisch directeur Frederico Balzaretti van AS Roma is al eens op bezoek geweest in Almere om te kijken hoe het hier allemaal verloopt. ‘Hij was onder de indruk van onze infrastructuur. Van de trainingsaccommodatie tot de technische hulpmiddelen. Ik heb dagelijks contact met AS Roma en ze zijn heel tevreden. In de Serie B heb je geen clubs met werkomstandigheden zoals wij die hebben.’

Zowel Seck als Soleri hebben zich in de basis gespeeld in het team van Santoni en blijken ook echt een meerwaarde te zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Wij zijn dan ook benieuwd hoe de samenwerking tussen Almere City FC en AS Roma verder gaat verlopen.