Almere City FC is er vrijdagavond in geslaagd om de 3e positie terug te veroveren van Willem II. De Almeerders stonden met een minder doelsaldo dan de Tilburgers op de 4e plaats, maar omdat Willem II met 2-2 gelijkspeelde tegen Roda JC en City zelf met 1-0 won van MVV heeft Almere City FC de hoogste eindrangschikking in de geschiedenis behaalt.

Almere City FC begon met duidelijke intenties aan de wedstrijd tegen MVV Maastricht. De Almeerders kregen enkele kansen op de openingstreffer maar deze ging er niet in. In de loop van de eerste helft zakte het tempo wat in waarmee beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet. Toch duurde het tot de 75e minuut voordat Almere City FC de 1-0 binnenschoot. Alvaro Pena was de doelpuntenmaker voor de Almeerders. Daarna kwam Almere City FC niet meer in gevaar en won zodoende de laatste competitiewedstrijd voordat a.s. maandag de play-offs beginnen.

FC Eindhoven is de eerste tegenstander voor Almere City FC in jacht op het Eredivisieticket. Het heenduel is aanstaande maandag om 20:00u in het Jan Louwers Stadion. De return staat gepland op volgende week vrijdag in het Yanmar Stadion om 20:00u.

Almere City FC
1 – 0
MVV Maastricht
Eerste Divisie