Almere City FC heeft afgelopen dinsdag met 1-0 gewonnen van FC Dordrecht. Door de overwinning is de ploeg zeker van de volgende ronde in de KNVB Beker. 

Beste papieren voor Almere City FC

Vooraf waren alle papieren aanwezig voor een mooie bekeravond in het Yanmar Stadion. Almere City FC de nummer 4 van de eerste divisie tegen de nummer laatst FC Dordrecht. Almere City FC had vooraf dus de beste papieren om door te gaan naar de volgende ronde in de KNVB Beker. Santoni wijzigde zijn ploeg op vijf posities voor het bekertreffen.  

Goed begin

Almere City FC begon sterk aan het duel, na vijf minuten wist Kevin Luckassen een schot van randje 16 om te toveren tot doelpunt. Daarna domineerde Almere City FC de wedstrijd maar met toch wel goed positiespel en na een goede poging van Calcan, zijn schot ging net naast, wist de ploeg van Michele Santoni niet meer gevaarlijk te worden. 

Door in de beker

In de tweede helft was er weinig te beleven in het Yanmar Stadion. Almere City FC vondt deze stand wel prima en FC Dordrecht kon niet beter. Almere City FC is door de 1-0 overwinning door in de KNVB Beker. Aanstaande zaterdag zal de loting plaatsvinden op FOX Sports. 

Tweede thuiswedstrijd in drie dagen

Aankomende vrijdag staat voor Almere City FC alweer de volgende thuiswedstrijd te wachten. Dan kom RKC Waalwijk van oud Almere City trainer Fred Grim op bezoek in het Yanmar Stadion.