Almere City FC heeft vrijdagavond een gemakkelijke overwinning geboekt op Excelsior. De supporters moesten wel wachten op de doelpunten tot de tweede helft. Maar toen er eenmaal gescoord was liet Almere City FC zien dat het graag de vierde periode wilt winnen.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn, Beide ploegen hielde elkaar in evenwicht maar de gevaarlijkste kansen op de openingstreffer waren voor Almere City FC. Een paar slappe schoten en kopballen waren een makkelijke prooi voor de doelman van Excelsior. Een buitenspelgoal van Excelsior in de 25e minuut was het enige hoogtepunt in de wedstrijd voor de Rotterdammers. Voor het spektakel in het Yanmar Stadion moesten de supporters geduld hebben tot de tweede helft.

In de tweede helft had Almere City FC de wind in de rug en speelde ook met een paar procent meer energie. Na 6 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was dat ook terug te zien op het scorebord. Lance Duijvenstijn profiteert van een slapende verdediging bij Excelsior. Duivenstijn ontloopt buitenspel en komt zo een op een met de doelman te staan. Puriel was ook mee naar voren gestormd en kreeg de bal van Duivenstijn die niet voor eigen succes ging maar aan het teambelang dacht. Puriel kon de bal nog aannemen en daarna rustig binnenschieten. Excelsior leek daarna van slag te zijn door de treffer waarvan ze bij de Rotterdammers overtuigd waren van buitenspel. Almere City FC profiteerde daarvan want 3 minuten later was het Ilias Alhaft raak zoals hij vaker scoort. De rechtsbuiten komt naar binnen en schiet hem rustig binnen in de korte hoek. Almere City FC zakte daarna niet in maar ging door met aanvallen. zo kreeg de ploeg van Alex Pastoor kansen op de 3-0 maar moest het wachten tot de 70e minuut op de 3-0. Na eerder een succesvolle assist besliste Duivenstijn de wedstrijd door de 3-0 binnen te schieten nadat Pouwels de bal niet onder controle kreeg en met geluk bij Duijvenstijn kwam. Het regende daarna kansen voor Almere City FC maar de score bleef steken op 3-0.

Door de overwinning klimt Almere City FC naar de 11e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg heeft nu 38 punten uit 11 duels. Maar veel belangerijker is de stand in de periode. Almere City FC is de enige ploeg die alle 5 duels wist te winnen en staat daarmee bovenaan. FC Emmen volgt op 2 punten achterstand maar heeft al een periode op zak. Nummer 3 Roda JC heeft 5 punten achterstand maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Aankomende vrijdag hervat Almere City FC de jacht op de vierde periode. In de lichtstad komt Almere City FC in actie tegen FC Eindhoven dat bezig is aan een verrassend goed seizoen. FC Eindhoven staat 4e en doet nog volop mee om de bovenste twee plaatsen.

Almere City FC
3 – 0
S.B.V. Excelsior
Eerste Divisie
Almere City FC
3 – 0
S.B.V. Excelsior
Eerste Divisie
Eerste DivisieSpeelronde 33
vrijdag 01-04-2022, 20:00
Yanmar Stadion