Almere City FC is er op de “vertrouwde” vrijdagavond in geslaagd om drie punten in het Yanmar Stadion te houden tegen Excelsior. De jongelingen Resink en Ritmeester van de Kamp besliste de wedstrijd in het voordeel van de Almeerders nadat de ploeg van Alex Pastoor eerst op achterstand kwam.

Het krachtsverschil was groot vrijdagavond in het Yanmar Stadion. Op de ranglijst staan beide ploegen bij elkaar in de buurt maar daar was op het veld weinig van te merken. Almere City FC begon voortvarend met hoog druk zetten en aanvallend voetbal. Echter lukte het in de eindfase niet altijd om de juiste man te vinden. Yoann Cathline had aan de linkerkant van het veld aantal keer een mooie actie in huis waarmee hij de tegenstander achter liet. Een vrijetrap van Resink na ruim een kwart wedstrijd werd door van Gassel knap uit de kruising gehouden. Niet veel later schoot Robinet de bal maar rakelings over het doel van de Rotterdammers. Maar dan uit het niets na 25 minuten spelen kwam Excelsior op 0-1 in Almere nadat Troy Parrott de bal vrij kon inschieten. Almere City FC had even nodig om te herstellen maar 10 minuten voor rust schoot Ritmeester van de Kamp de bal snoeihard tegen de paal. Toch kwam Almere City FC voor rust op 1-1 nadat een vrijetrap van Koopmeiners vanaf de linkerkant door Resink in het doel kon worden gekopt.

Het begin van de tweede helft begon tamelijk saai en gebeurde er weinig onder toeziend oog van de 4222 toeschouwers. In de 68e minuut kon het Almeerse publiek weer van de banken springen nadat een van richting veranderd schot van Ritmeester van de Kamp in het doel belande en zo Almere City FC op voorsprong kwam. Excelsior probeerde het daarna wel om nog een slotoffensief te creëren maar de Almeerse verdediging stond goed op te letten. Zelfs met de keeper van Excelsior mee naar voren in de blessuretijd lukte het niet om de gelijkmaker te maken voor de Rotterdammers en zo won Almere City FC verdiend met 2-1 van Excelsior.

Door de 2-1 overwinning op Excelsior klimt Almere City FC over Excelsior heen naar een voorlopige 11e plaats in de Eredivisie met 23 punten uit 20 duels. Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd in het Yanmar Stadion weer op het programma. Om 20:00 uur is AZ de tegenstander.

Almere City FC
2 – 1
S.B.V. Excelsior
Eredivisie