Almere City FC is er maandagavond in geslaagd om Jong PSV op het eigen sportcomplex te verslaan. De ploeg van Trainer Pastoor besliste de wedstrijd wel pas in de slotfase.

De openingsfase van het duel op de Herdgang was voor PSV, maar echte grote kansen waren er niet te noteren. Pas na ruim een kwartier kwam het eerste grote gevaar van de wedstrijd. PSV’er Tielemans schiet de bal enkele meters naast het doel van Bakker. Een paar minuten later claimde Almere City FC een strafschop nadat Limbombe werd gevloerd. Arbiter van dienst zag er geen strafschop in. Na ruim een half uur spelen was er de eerste grote kans aan Almeerse zijde. Alhaft gaf de bal aan Limbombe maar de Belg zag zijn schot ternauwernood gekeerd worden. Daarna kreeg Jong PSV voor de rust nog twee kansen maar beide kansen gingen niet in het doel waardoor de ruststand 0-0 was in Eindhoven.

In de tweede helft schoot Almere City FC uit de startblokken. Binnen 3 minuten schoot Hilterman de bal tegen de paal en vlak daarna was het Limbombe die uit een moeilijke hoek over schoot. Almere City FC liet in de tweede helft uitstekend positiespel zien waardoor de Eindhovense ploeg er niet aan te pas kwam. Na ruim een kwartier in de tweede helft kreeg ook Duivenstijn een grote kans echter raakte hij via een kopbal de achterhoofd van een PSV verdediger. Almere City FC had de wedstrijd onder controle maar moest toch wachten tot de 80e minuut. Illias Alhaft schoot hem van ruim 20 meter snoeihard in de kruising en zette Almere City FC daarmee op 0-1 in Eindhoven. Almere City FC kwam daarna niet meer in gevaar en won zo het uitduel tegen Jong PSV.

Door de overwinning stijgt Almere City FC naar de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 23 punten uit 14 duels. Aankomende zondag komt de nummer 16 FC Dordrecht naar het Yanmar Stadion.

Jong PSV
0 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie