Almere City FC heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. In het Yanmar Stadion zorgde de ploeg van Michele Santoni vooral in de eerste helft voor spektakel. Jong FC Utrecht mag van geluk spreken dat het slechts 3-1 is geworden. Het was de eerste thuisoverwinning voor City dit seizoen.

Twee keer de paal

Almere City FC begon ijzersterk aan het duel in het Yanmar Stadion. De ploeg van Michele Santoni wilde laten zien waar het toe is staat is: Aanvallend verzorgd voetbal. Dat resulteerde al binnen 4 minuten dat City twee keer de paal had geraakt. De eerste poging werd door de keeper van Jong FC Utrecht via de paal tot hoekschop gewerkt het was Vossebelt met het schot. In de corner die daarop volgde was het Soleri die de bal tegen de paal kopte.

Internationale doelpunten

In de 19e minuut was het dan wel raak. Mirani gaf met een lange bal van achter aan op Soleri die hem wonderschoon over de keeper stifte. een paar minuten daarna was het Loen die een vrijetrap bijna binnenschoot maar de goalie van Utrecht wist zijn inzet te keren. 10 minuten voor rust was het de Griek James Efmorfidis die zijn eerste goal maakte in het betaalde voetbal. De Griek schoot een afvallende bal van randje 16 in het doel. City ging met een 2-0 voorsprong en bovenal goed voetbal de rust in.

Jong FC Utrecht doet wat terug

In het begin van de tweede helft begon City ook weer goed aan de wedstrijd en wilde de score uitbreiden. Maar in de 61e minuut scoorde de Domstedeling toch onverwacht, Venema bracht de Utrechters weer terug in de wedstrijd. Na de tegentreffer wilde Jong FC Utrecht de tweede goal maken maar de verdediging van City zat goed op te letten. Daarna moesten de supporters wachten tot in de 89e minuut toen Ricardo Kip in het veld kwam. In de blessuretijd scoorde de middenvelder de verlossende 3-1 in de touwen. Wellicht speelde het mee dat City de tweede helft richting de fanatieke aanhang speelde zoals afgesproken was op de ambassadeursbijeenkomst mocht City de toss winnen.

Almere nestelt zich in de top

Door de overwinning is Almere City FC geklommen naar de 4e plaats, echter Sparta Rotterdam kan nog over City heen mocht het winnen van FC den Bosch. Jong Ajax kan op een zelfde aantal punten komen als het thuis weet te winnen van Helmond Sport. Ook in de periodestand doet Almere City goede zaken. City stijgt naar de tweede plek met 7 punten uit drie duels. Cambuur staat eerste met 9 punten.

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC alweer de 6e wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Michele Santoni reist af naar FC Den Bosch.