Terwijl het bij uitwedstrijden nog niet echt wil vlotten bij Almere City FC gaat het bij thuiswedstrijden juist heel goed. Almere City FC is bezig met een indrukwekkende thuisreeks. Almere City FC wist vrijdagavond voor de 8e keer op een rij een competitiewedstrijd te winnen. Jong AZ werd na 90 minuten met 2-1 verslagen door de ploeg van Robert Molenaar.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig in het Yanmar Stadion. De eerste echte grote kans van City was na ruim 19 minuten en die zat er ook meteen in. Nick Venema was de verdediging van Jong AZ te slim af en luisterde zijn thuisdebuut op met een treffer. Daarna kreeg City nog goede kansen om de score uit te breiden naar 2-0 maar die bleef voor rust uit. Jong AZ kwam zelfs 3 minuten voor tijd op gelijke hoogte nadat Oosting scoorde.

Vorige week bij Excelsior kwam Almere City FC beroerd uit de kleedkamer maar dit keer kwam de ploeg van Molenaar scherper uit de kleedkamer. In de 48e minuut was het een van richting veranderd schot van Hunte die door Harrison achter de doelman belande. In de slotfase zocht Jong AZ duidelijk naar de gelijkmaker maar Almere City FC wist goed stand te houden en dus zo de 8e thuisoverwinning op rij boeken.

Aankomende vrijdag heeft Almere City FC alweer de kans om de indrukwekkende thuisreeks te verlengen. Om 20:00 uur komt FC Dordrecht op bezoek in het Yanmar Stadion