Almere City FC blijft vriend en vijand verbazen. In een bomvol Kasteel in Rotterdam won Almere City FC met 2-1 van Sparta. De ploeg van Alex Pastoor breid haar ongeslagen reeks uit na 5 duels in de Eredivisie. De laatste nederlaag was alweer op 23 september toen PSV met 0-4 te sterk was in het Yanmar Stadion. Door de overwinning op de Rotterdammers staan de Almeerders zelfs in het linker rijtje van de Eredivisie.

Almere City FC trof op het Kasteel een goed draaiend Sparta Rotterdam aan wat onder leiding staat van oud-assistent en interim-trainer van Almere City FC Jeroen Rijsdijk. De Rotterdammers stonden voor het duel tegen Almere City FC op een keurige zesde plaats. Maar Almere City FC blijft het ook goed doen in de Eredivisie dus op voorhand genoeg ingrediënten voor een mooie pot Eredivisie voetbal. Almere City FC begon goed op het Kasteel. Na ruim 12 minuten spelen kwamen de Almeerders op voorsprong nadat Nick Olij de bal niet goed kon wegwerken waarna Robinet op de juiste plaats stond om de bal in het doel te schieten en zo al snel de 0-1 te maken. Almere City FC bleef doorgaan met goed verzorgend voetbal en creëerde enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen. De thuisploeg kreeg ook mogelijkheden maar de Almeerse defensie met Nordin Bakker als leider stond als een huis in Rotterdam-West.

In de tweede helft kwam er een ander Sparta op het veld. De ploeg van Jeroen Rijsdijk ging aanvallender voetballen en kreeg enkele mogelijk heden. Maar Almere City FC kwam er zo nu en dan zeer gevaarlijk uit en met name Hansen had al een aantal keer de 0-2 op zijn schoenen. Toch wist Kornelius Hansen Nick Olij te passeren. Een voorzet kopte 22-jarige Noor bij de tweede paal in het doel na ruim 76 minuten. Vlak voor tijd wist Sparta Rotterdam nog de 1-2 te maken via Kitolano maar verder dan dat kwamen de Rotterdammers niet en zo won Almere City FC met 1-2 op het Kasteel.

Door de overwinning zijn de Almeerders nu te vinden in het linkerrijtje van de Eredivisie met 12 punten uit 11 duels staat Almere City FC nu 9e. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 11 Ajax op het programma in het Yanmar Stadion.

Sparta Rotterdam
1 – 2
Almere City FC
Eredivisie