Almere City FC heeft vrijdagavond nipt verloren van Cambuur Leeuwarden. De koploper was onder toeziend oog van ruim 2800 toeschouwers met 0-1 te sterk in het Yanmar Stadion.

Cambuur begon beter aan de wedstrijd dan Almere City FC. De ploeg uit Leeuwarden kreeg in de openingsfase direct enkele kansen maar deze werden niet benut door de ploeg uit Leeuwarden. In de 19e minuut speelde Joshua Smits de bal zo in de voeten van Antonia maar die schrikt dat hij de bal krijgt en mikt de bal voor een leeg doel naast. Pas 6 minuten voor rust was de eerste grote kans van Almere City FC te noteren. Nick Venema geeft de bal mee aan Hammouti die van afstand schiet maar die wordt door een Cambuur been geblokt. Almere City FC kwam daarna beter in de wedstrijd. Beide ploegen wisten niet te scoren voor rust waardoor het nog 0-0 stond.

Foto: Almere City Fans

In de tweede helft begon Almere City FC een stuk beter. 6 minuten na rust was het Verheydt die een bal in de 16 tegen de arm van een verdediger schoot maar de arbiter van dienst wilde niet aan een strafschop. Maar het was Cambuur dat in de 58e minuut uit het niets op 0-1 kwam in het Yanmar Stadion. Korte krijgt de bal voor van rechts en schiet raak. Almere City FC ging daarna verder waar het voor de goal ook mee bezig was: Aanvallen. Een schot van Ahannach werd ternauwernood gekeerd door Stevens. In de 71e minuut volgde er weer een kans van Ahannach die de bal met een hakje op doel kreeg maar weer lag de doelman goed in de weg. In de 89e minuut kreeg Verheydt mischien wel de grootste kans van de wedstrijd, de aanvaller kan de bal vrij eenvoudig binnentikken maar schiet voorlangs. Er kwamen 6 minuten blessuretijd bij maar van een echte slotoffensief kwam het nooit en dus won Cambuur Leeuwarden met 0-1 in het Yanmar Stadion.

Door de nederlaag staat Almere City FC nu 9e in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen NAC Breda.