Almere City FC begon het paasweekend goed. In het Yanmar Stadion herstelde de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk zich van de zeperd een week geleden tegen MVV Maastricht. Almere City FC won met 2-0 van NEC en zag directe concurrenten om plek 2 punten verspelen. Hierdoor staat Almere City FC weer tweede in de Keuken Kampioen Divisie en doet weer volop mee om directe promotie naar de Eredivisie. Ook betekende de overwinning een nieuw puntenrecord , nog nooit wist Almere City FC in รฉรฉn seizoen niet zoveel punten te behalen als dit seizoen: 65

Het eerste schot van de wedstrijd kwam al na 2 minuten spelen, een schot randje 16 van NEC werd in de korte hoek door Woud verwerkt tot hoekschop. De hoekschop die volgde leverde geen gevaar op. Na 11 minute spelen besloot Kaandorp het met een schot van net buiten de 16. Doelman Branderhorst had er moeite mee maar wist zijn doel schoon te houden. In de 19e minuut kwam Almere City FC op voorsprong. Thomas Verheydt schoott de bal binnen nadat een verdediger van NEC de bal tegen Verheydt aan schoot. Snel na de aftrap kreeg oud-Almere City FC speler Javier Vet de kans op de gelijkmaker maar Woud stond goed op te letten. Tim Receveur kreeg na 27 minuten speler een goede mogelijkheid op de 2-0, maar een schot in de bovenhoek werd er door de NEC goalie uitgehaald. Daarna werd NEC iets sterker maar tot een grote kans kwam het niet en zo ging Almere City FC met een 1-0 voorsprong de rust in.

Almere City FC kwam slordig uit de kleedkamer in de tweede helft. NEC drong de ploeg van interim trainer Jeroen Rijsdijk terug rond de eigen 16. Een vrijetrap van de bezoekers werd door Woud tot hoekschop verwerkt in de beginfase. Een harde overtreding van De Rooij op Smeets in de 51e minuut werd door scheidsrechter Kooij slechts bestraft met geel waar ook wel meer op zijn plaats had geweest. Almere City FC kreeg in de 57e minuut een strafschop na een overtreding op Mirani van Branderhorst. Niemand minder dan Thomas Verheydt besloot achter de bal te staan en faalde niet van 11 meter en schoot Almere City FC op 2-0 tegen NEC. Daarmee evenaarde Verheydt, Vincent Janssen die tot vandaag de enige was die 19 keer in รฉรฉn seizoen wist te scoren. Een paar minuten na de 2-0 kreeg Smeets de kans op de 3-0 maar een vrijetrap van Smeets werd door Branderhorst uit het doel gestompt. Toch moest Almere City FC oppassen voor de tegenaanval. Een kopbal van De Rooij werd nog eenvoudig opgepakt door Woud. Niet veel later kreeg NEC een veel grotere kans, Tavsan draaide naar binnen maar schoot te wild en dus ging de bal over het doel. In de slotfase van het duel kreeg NEC nog twee goede mogelijkheden voor de aansluitingstreffer maar Woud stond goed op zijn post. Ook Almere City FC kreeg nog een kans op de 3-0 maar ook die ging er niet in. In de blessuretijd kreeg ook Hammouti een kans. Een schot werd door Branderhorst in de korte hoek uit het doel gehouden. Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en zo won Almere City FC met 2-0 van De Graafschap.

Almere City FC zag directe concurrenten punten verspelen in de strijd om plek 2. De Graafschap verloor met 3-0 in Doetinchem van FC Dordrecht terwijl NAC Breda op 1-1 bleef steken tegen Jong Ajax. Almere City FC klimt nu naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende maandag op tweede paasdag staat er een nieuwe speelronde op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC gaat op bezoek in Kerkrade bij Roda JC terwijl De Graafschap op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht. NAC Breda ontvangt Go Ahead Eagles.

Almere City FC
2 – 0
N.E.C.
Eerste Divisie