Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste ontmoeting tegen Cambuur Leeuwarden met 2-2 gelijkgespeeld in Leeuwarden, de ploeg van Ole Tobiasen heeft door het gelijkspel een prima uitgangspositie gecreëerd voor de return aankomende dinsdag in Almere.

Almere City FC begon sterk aan het duel tegen Cambuur en creëerde al enkele gevaarlijke kansen maar na een kwartier spelen was het Bensabouh die met een afstandsschot de 0-1 binnenschoot die was te houden door de goalie van Cambuur. Na de openingsgoal van City werd Cambuur iets gevaarlijker maar echte grote kansen had de thuisploeg niet. Maar toch kwamen de Leeuwarders 4 minuten voor rust totaal uit het niets op 1-1. Een hoekschop wordt in eerste instantie op de lat gekopt om vervolgens door Mbende van dichtbij binnen te worden geschoten.

Ruim 170 supporters juichen bij de 0-1 van Almere City FC
Foto: Almere City Fans

In de tweede helft begon City met de jacht op de tweede goal, de eerste grote kans was dan ook al naar 5 minuten nadat Hammouti een 1 op 1 actie met de doelman niet weet binnen te schieten. Vier minuten later was daar dan de grootste kans om de tweede maken. Benschop kan vrij binnenschieten maar schiet de bal hoog over het doel heen. Na een kwartier spelen was daar toch weer de voorsprong voor Almere City FC. Hammouti geeft de bal voor op Meijer die vervolgens van dichtbij binnenschiet. Daarna begon Cambuur duidelijk weer opzoek naar de gelijkmaker maar ook City kreeg ruimte om de derde te maken. Maar het was Cambuur die toch de 2-2 scoorde. In de 68e minuut was het Ciganiks die de bal uit een voorzet achter Etemadi schoot. Daarna probeerde beide ploegen nog om de winnende te maken maar moesten het doen met een 2-2 eindstand.

Aankomende dinsdag om 20:45 uur staat de return op het programma in Almere, de ploeg van Ole Tobiasen heeft de beste papieren om door te gaan naar de halve finale mede door de twee belangrijke uitdoelpunten in Leeuwarden. Kaarten voor dit duel zijn alleen te koop bij de receptie van Almere City FC.