Almere City FC start dinsdagavond om 19:45 uur een nieuw KNVB Beker toernooi tegen Go Ahead Eagles. De ploegen die elkaar twee weken geleden nog in evenwicht hielden (1-1) in het Yanmar Stadion staan in de eerste ronde van het bekertoernooi tegenover elkaar.

KNVB Beker en Almere City FC geen goed huwelijk

Almere City FC en Go Ahead Eagles stonden nooit eerder tegenover elkaar in het bekertoernooi. De KNVB Beker en Almere City FC is nooit een goed huwelijk geweest. De ploeg kwam nooit tot de kwartfinale van het toernooi en werd meestal al in de tweede of derde ronde uitgeschakeld. Go Ahead Eagles wist ook nog nooit de KNVB Beker te winnen.

Robert Molenaar geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens de laaste training.
Foto: Almere City Fans

Twee weken geleden tegen elkaar

Op 13 oktober stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Almere City FC kwam nog wel op voorsprong maar verspeelde die in de slotfase van de wedstrijd waardoor de punten werden verdeeld. Almere City FC wist daarna alleen te winnen van FC Eindhoven (3-1) Maar verloor in Velsen met (1-0) van Telstar. De Eagles wisten daarna te winnen van FC Volendam (3-0) en speelde gelijk in de Adelaarshorst tegen FC Den Bosch (0-0)

Laatste 5 ontmoetingen tegen Go Ahead Eagles

13-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-1
18-01-2019: Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1
19-10-2018: Almere City FC – Go Ahead Eagles 0-1
16-02-2018: Almere City FC – Go Ahead Eagles 2-0
29-09-2017: Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1

Abitrage

Scheidsrechter dinsdagavond is van den Kerkhof, hij wordt geassisteerd door Balder en van Zuilen. Vierde official is Cantineau. Het duel is live te volgen via ons twitteraccount.