Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Roda JC met gelijkgespeeld. De 136 supporters zagen City met 1-1 gelijkspelen tegen 10 man van Roda JC. Het was de eerste keer dat Almere City FC punten verspeelde in het Parkstad Limburg Stadion nadat het alle voorgaande ontmoetingen wel wist te winnen.

Aftasten in de openingsfase

Foto: Almere City Fans

De eerste 6 minuten van de wedstrijd hebben wij gemist wegens de trage toegangscontrole bij Roda JC. Maar toen wij eemaal zaten waren beide ploegen het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. Daarna kreeg City twee goede opeenvolgende kansen, eerst van het Vossebelt die de bal goed voorgaf op Verheydt die de bal niet bij een medespeler kreeg. Maar de kans daarop was gevaarlijker, Goselink schoot uit de draai snoeihard richting doel, maar deze werd gekeerd door Muyters. Het eerste gevaar van Roda JC liet daarna niet lang op zich wachten. Souren schoot namens Roda JC Smits af die de bal goed wist te keren.

Doelpunt om in te lijsten

Almere City FC kreeg in de 24e minuut een vrijetrap op een meter of 20. Loen wist daar wel raad mee en knalde de bal zo in het doel en bracht Almere City FC aan de leiding in het Parkstad Limburg Stadion.

Vrijetrap van Loen waar de 0-1 uitkwam
Foto: Almere City Fans

Kort erop

Scheidsrechter Stan Teuben gaf in het eerste deel van de wedstrijd al vier keer geel. 3 keer voor Roda JC en 1 keer voor Almere City FC. Roda JC claimde in de 34e minuut nog een strafschop nadat Balker zijn man opzij duwde. Vlak voor rust kwam City nog goed we nadat Roda JC de bal op de binnenkant van de paal schoot, maar eveneens floot Teuben voor een aanvallende overtreding. Daarna wisten beide ploegen niet meer gevaarlijk te worden en zo ging Almere City FC met een 0-1 voorsprong rusten. Het aanwezige Roda publiek floot scheidsrechter Teuben uit.

Foto: Almere City Fans

Slecht begin tweede helft

In de tweede helft schoot Roda JC uit de startblokken. In de 47e minuut kwam Roda JC op 1-1 door een doelpunt van Keulen nadat er achterin niet goed werd gedekt. Daarna drukte de thuisploeg meteen door om de 2-1 binnen te schieten maar City was wakker en verdedigde daarna een stuk beter. Al was het in de 56e minuut bijna alsnog raak nadat de bal alles en iedereen voorbij schoot en de bal via de lat terug het veld in knalde. Pas in de 66e minuut was er weer een kans voor City te noteren, vrijetrap van City wordt er bij de tweede paal maar net naast geschoten door Mirani.

Rood Roda helpt City niet

Foto: Almere City Fans

In de 74e minuut kreeg Werker namens Roda JC een directe rode kaart nadat hij Harrison die zo alleen op doel kon lopen met een tackle neerhaalde. Scheidsrechter Teuben was genoodzaakt om direct de rode kaart te tonen. De vrijetrap die er op volgde werd ditmaal door Loen in de muur geschoten. Een vrijetrap kort daarna kwam via een afvallende bal voor Kip terecht die de bal rakelings over het doel van Muyters schoot. Daarna waren er nog enkele speldenprikjes van Almere City FC maar er werd niet meer gescoord waardoor beide ploegen met 1-1 genoegen moesten nemen.

Opstelling Almere City FC:
Smits, van Vlerken, Balker, Mirani, Koppers, Vossebelt, Kip, Loen, Hunte, Verheydt, Goselink.

Opstelling Roda JC:
Muyters, Schlosser, Werker, van Eijma, Keulen, Cotan, Klaasen, Souren, Croux, Remans, Simakala.

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Kaarten zijn te koop via de website van Almere City FC.